Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Când începe construcția noului stadion Dinamo: “Toate actele sunt în regulă”

Fanii lui Dinamo așteaptă construcția unui nou stadion. În prezent, echipa joacă pe Arcul de Triumf, dar visul unei noi arene în Ștefan cel Mare rămâne printre cele mai mari ale fanilor.
07.09.2023 | 20:41
Cand incepe constructia noului stadion Dinamo Toate actele sunt in regula
Dănuț Lupu vorbește despre construcția unui nou stadion pentru Dinamo. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit în prima divizie, după un seozn petrecut în ”B”. Principala problemă a clubului era aprobarea planului re reorganizarare, care a fost aprobat ieri.

Stadionul, noua ambiție de la Dinamo

Astfel, Dinamo are un nou obiectiv. Construcția unui nou stadion în Ștefan cel Mare este obiectivul fanilor, care în prezent își susțin echipa în ”exil”, pe Arcul de Triumf ori Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Actuala arenă din Ștefan cel Mare nu mai este într-o condiție prea bună, iar construcția unui nou stadion a fost mereu un subiect de discuție printre fanii câinilor.

Dănuț Lupu spune că toate actele pentru demolare sunt pregătite, iar aceasta era programată să înceapă în luna septembrie. Nu a început însă, astfel că Dănuț Lupu se ferește să mai lase un verdict.

ADVERTISEMENT

”Toată lumea așteaptă cu disperare stadionul ăsta. Peste tot există finanțare, doar la noi nu există? Dacă până acum tot spuneam mâine-mâine… din câte știu, toate actele sunt OK.

Toată lumea a spus că în septembrie, a venit și septembrie. Eu îmi doresc extrem de mult să înceapă demolarea”, a spus Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA, despre noul stadion de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

CS Dinamo mai avea nevoie de un aviz

În urmă cu o lună, o sursă din cadrul CS Dinamo spunea că mai este nevoie de un singur aviz înainte să se demoleze arena. Este vorba de avizul ISU.

Mai trebuie avizul ISU, însă, probabil, o să iasă. Sunt avizele acestea condiționate și, teoretic, se poate merge mai departe. Circuitul de aprobare a dosarului este următorul: se merge în comisiile tehnice, apoi în interministerial și trebuie scoasă Hotărârea de Guvern pentru finanțare.

ADVERTISEMENT

După aceea, ai HG-ul pentru demolare și, în timpul acesta, Clubul Sportiv o să demareze licitația pentru demolare și o să se apuce, efectiv, să demoleze, în timp ce Primăria Capitalei trebuie să devieze conductele în cauză. E posibil ca toate aceste demersuri să dureze, însă până când Primăria și cei de la Dinamo nu demolează și nu mută conductele, nu se poate semna pentru începerea construcției stadionului.

După ce sunt finalizate aceste lucruri, constructorul poate să intre pe amplasament”, spunea o sursă din club, în urmă cu o lună.

FANATIK SUPERLIGA este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30 și în reluare, de la ora 17:00, pe Facebook și Youtube.

ADVERTISEMENT
Tags: