Planul de reorganizare al lui Dinamo a fost aprobat. Deși era văzut ca un club cu mari probleme administrative, trupa din Ștefan cel Mare a reușit să convingă autoritățile că deține actele necesare pentru a nu intra în faliment. Nu toată lumea se bucură însă de datoriile șterse. Mulți jucători vor rămâne fără banii promiși.
“Sunt jucători care pierd o grămadă de bani. Jucători care aveau contracte de activitate sportivă și au pierdut toți banii pentru care unii dintre ei au muncit. Un club ca Dinamo merită să fie în Liga I pentru suporteri. Dar pune-te în locul unor oameni care aveau niște drepturi într-un contract”, a declarat Valeriu Răchită.
“Păi și cum funcționează? Jucătorii respectivi nu pot merge la UEFA?”, a întrebat Gardoș. Răchită a replicat: “Nu se mai poate. Dacă e hotărâre judecătorească nu mai ai ce să faci. E vorba de acele contracte de activitate sportivă care nu sunt contracte de muncă. Au fost luate contractele de muncă”.
Problemele lui Dinamo încă nu s-au încheiat. Deși este pe drumul cel bun după victoria de la tribunal, trebuie să își găsească un investitor. Fără sprijin financiar serios, echipa din Ștefan cel Mare are șanse mici să revină la gloria din trecut. În acest moment, Dinamo este pe locul 11 în campionat.
“Dinamo este la a 2-a insolvență. Acum am citit după decizia de ieri că vor veni investitori, că se va investi. Așteptăm cu interes pentru că dinamoviștii au suferit în ultima perioada”, a declarat Valeriu Răchită în exclusivitate pentru FANATIK SUPERLIGA.
“Noi încercăm să ne facem treaba. Nu e o chestie extraordinară, dar poate că pentru Dinamo are o relevanță mare. Sperăm să ieșim din insolvență până la finalul anului calendaristic. În convorbilie prealabile zilei de ieri cu acționarii, atunci când se luau în discuții diverse scenarii discutam de ieșire din insolvență până la finalul anului sau al sezonului.
Insolvența lui Dinamo se datorează în mare măsură unui management iresponsabil în perioada spaniolă în care au fost aduși jucători pe salarii enorme care nu erau justificate din punct de vedere sportiv și nici raportat la fotbalul din România. Și de acolo a pornit totul cu un minus de 7 milioane din care 3.5 au fost acoperiți înainte de intrarea în insolvență.
Dacă vorbim despre persoanele respective nu am niciun fel de compasiune pentru că am mari dubii la corectitudinea relației cu clubul. Dacă vorbimm de anumite companii care și-au făcut treaba cinstit, putem discuta de o problemă de natură morală, dar nu una de natură legală”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.