Life

Când începe sezonul 2 din Jocul calamarului pe Netflix? Surprizele pregătite de producătorul sud-coreean

Când începe sezonul al doilea din Jocul calamarului? Producătorul serialului sud-coreean a pregătit o serie de surprize pentru fanii show-ului!
06.11.2022 | 12:00
Cand incepe sezonul 2 din Jocul calamarului pe Netflix Surprizele pregatite de producatorul sudcoreean
Jocul calamarului continuă cu sezonul doi. Când va avea loc premiera. Foto: Hepta. Foto montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Unul din cele mai așteptate seriale de pe Netflix, producția sud-coreeană „Jocul calamarului”, care a înregistrat recorduri de audiență cu primul sezon, nu va reveni pe platforma de streaming la sfârșitul acestui an, așa cum se credea.

Jocul calamarului, sezonul doi, abia la finalul anului 2023

Premiera celui de-al doilea sezon a fost amânată cu cel puțin un an. Informația potrivit căreia această serie va fi difuzată cel mai aproape abia în 2023 a fost confirmată chiar de producătorul principal.

ADVERTISEMENT

Netflix a confirmat imediat după încheierea primului sezon continuarea poveștii care a șocat o planetă întreagă. De atunci și până acum au apărut tot felul de vești despre când ar putea reîncepe acest serial. Ei bine, „Jocul calamarului 2” va apărea la finalul anului 2023 sau chiar în primul semestru al lui 2024! Informația este de însuși Hwang Dong-hyuk, creatorul fenomenului, scrie Esquire.

Dong-hyuk a avansat deja câteva dintre noutățile cu care vine a doua parte a producției, structurată cel mai probabil tot în 10 episoade. Acesta a declarat că vor apărea jocuri noi, însă nu e exclus ca unele din probele mortale ale primului sezon să se repete.

ADVERTISEMENT

Întrebarea de bază care va fi pusă și în sezonul doi, cea de la care a pornit, de fapt, crearea întregii povești este: „E posibilă cu adevărat solidaritatea umană?”.

Producția sud-coreeană, locul 1 pe Netflix în 94 de țări

În mod obișnuit, serialele coreene rareori sunt împinse pe mai multe sezoane. Cele mai multe producții sunt gândite pentru unul singur.

ADVERTISEMENT

Aici avem o serie de exemple precum „Bulgasal”, „Vincenzo”, „Rugal” sau „Suntem morți cu toții”. Există și câteva excepții, precum „Jocul calamarului”, unde odată cu apropierea de finalul primei părți, lumea a început să își dea seama că intrigile nu au fost pe deplin lămurite.

O altă producție care ar putea avea continuitate, încheiată tot în coadă de pește, este „Sweet home”, în care Coreea se află sub ocupația zombie.

ADVERTISEMENT

„Jocul calamarului” a fost declarat drept una din cele mai controversate și șocante producții coreene. A detronat creații artistice precum „Bridgerton” (n.r.: fostă deținătoare a locului unu la vizualizări pe Netflix), chiar și la nivelul Statelor Unite ale Americii, unde publicul este destul de reticent cu privire la serialele din Est.

Povestea, pe scurt

Thrillerul, scris și regizat de Hwang Dong-hyuk, îi are în distribuție pe actorii Lee Jung-jae (protagonistul premiat de Emmy pentru rolul din Squid game – n.r.: numele în engleză al show-ului tv), Park Hae-soo, Wi Ha-joon, O Yeong-su și Heo Sung-tae, printre alții.

456 de persoane simple, aflate la limita disperării din cauza banilor, se angrenează într-un joc secret, ferit de societate, undeva într-o insulă de lângă Coreea de Sud. Personajele își riscă viața la propriu într-o serie de jocuri mortale, unele clasice pentru copii, în speranța de a câștiga un premiu de 45,6 miliarde de woni.

Numele serialului este dat de la un joc coreean, însă dincolo de duritatea anumitor scene și de șocantele dispariții ale personajelor, povestea vorbește despre disparitatea de clasă din Coreea de Sud și capitalism.

Interesant despre „Jocul calamarului” este faptul că scenariul a fost scris de mai mulți ani. Mai precis, producătorul Hwang a creionat povestea în anul 2009, însă nicio companie din Coreea nu a avut de gând să finanțeze ideea sa până când a bătut palma cu Netflix, în 2019.

„Squid game” a avut marea premieră pe 17 septembrie 2021, iar din noiembrie 2021 și până la ora actuală este cel mai urmărit serial de pe Netflix în, atenție, 94 de țări! În prima lună de la lansare, a strâns peste 1,65 de miliarde de ore de vizionare și mai mult de 142 de milioane de telespectatori unici!

Finalul primului sezon i-a derutat pe fani

Show-ul a stârnit anumite controverse și pentru faptul că a devenit popular în rândul copiilor, cu toate că a fost văzut de persoane adulte.
Seong Gi-hun, jucat de Lee Jung-jae, își dorește cu ardoare să își depășească situația financiară și este racolat de un individ misterios, la metrou. Bărbatul îi oferă șansa de a câștiga bani mulți, fără să îi spună că jocurile la care urma să participe sunt pe viață și pe moarte!

Jucătorii sunt puși să locuiască împreună, urmăriți 24 din 24. Pe lângă faptul că unii mor în timpul jocurilor, unii ajung să se ucidă între ei sau se sinucid! Jocurile sunt supravegheate de misteriosul Om din Față, care nu își dezvăluie identitatea, îmbrăcat în negru complet și, evident, mascat.

Participanții ajung să descopere după ce ajung în camp, pe insula secretă, că pierderea unui joc înseamnă dispariția de pe această lume. Fiecare deces al unui jucător adaugă 100 de milioane de woni la marele premiu, apropo de cinismul acestei povești!

Gi-hun reușește să fie marele câștigător, după ce se aliază cu alți jucători, inclusiv cu prietenul său din copilărie, Cho Sang-woo, pentru a supraviețui în primul rând torturii psihice pe care o presupune participarea la îngrozitoarele jocuri. Finalul primului sezon i-a derutat complet pe fani. Asta deoarece Gi-hun, cu un look complet schimbat, alege să se întoarcă în joc, deși poate începe o viață lipsită de griji!

ADVERTISEMENT