News

Când intră pensiile pe card în noiembrie 2023. Data la care seniorii primesc banii

Anunț pentru toți vârstnicii din România în legătură cu pensiile. Când vor fi virați banii pe card în luna noiembrie 2023
30.10.2023 | 22:13
Cand intra pensiile pe card in noiembrie 2023 Data la care seniorii primesc banii
Când intră pensiile pe card în noiembrie 2023. colaj Fanatik/ Foto Hepta/Facebook
ADVERTISEMENT

Când intră pensiile pe card în noiembrie 2023. Sezonul de iarnă se apropie, iar românii pun deoparte bani pentru facturile de gaze, care vor fi mai costisitoare decât în anii precedenți. Printre cei care își fac griji pentru plata facturilor se numără și pensionarii din România.

Când intră pensiile pe card în noiembrie 2023

Seniorii pun bani deoparte pentru a trece cu bine peste iarnă. Astfel, indemnizația este așteptată cu nerăbdare, în luna noiembrie, de cei aproape cinci milioane de pensionari. Însă, aceștia trebuie să știe că banii vor fi livrați mai târziu, pe carduri, în luna care vine.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți dintre pensionari primesc sumele pe card. Noua tranșă de bani, din luna noiembrie, ar urma să ajungă la ei după data de 12. Dacă în mod normal pensiile sunt livrate începând cu data de 12 ale fiecărei luni, în noiembrie pensionarii vor primi banii începând cu data de 13 noiembrie, luni, deoarece data de 12 va fi într-o zi de duminică.

Este posibil ca cei care au optat pentru primirea pensiilor prin intermediul poștei, să se bucure de încasări mai devreme. Astfel, aceștia ar urma să aibă banii livrați în prima jumătate a lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă cei care vor să primească banii pe card

Persoanele care doresc să primească indemnizația pe card trebuie să aibă cont bancar.Totodată, ei vor depune la Casa Județeană de Pensii un dosar, care conține mai multe documente. Este vorba de cererea de virare a banilor în contul de card, extrasul de cont care să conțină IBAN, dar și o copie de pe buletin și de pe talonul de pensie.

În cazul celor care așteaptă ca banii să fie aduși prin Poșta Română, Casa Națională de Pensii face anumite precizări. Dacă poștașul nu îl găsește la domiciliu pe beneficiar, suma respectivă va fi ridicată ghișeul sediului poștal, „în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii în curs.”

ADVERTISEMENT

Altfel, banii vor ajunge la Casa Teritorială de Pensii, iar ulterior sumele pot fi cerute prin reordonanțare la plată. De asemenea, Casa de Pensii amintește că din martie 2021, taloanele mov sunt arhivate la sediile poștale pentru doi ani.

„Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora. După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii”, precizează Casa de Pensii.

ADVERTISEMENT

În luna octombrie, pensionarii din România au primit un ajutor financiar de la Guvern. Este vorba de aproximativ 4 milioane d români, care au venituri lunare de maximum 3.000 de lei net. Sumele au fost cuprinse între 300 și 500 de lei, în funcție de pensie.

ADVERTISEMENT