News

Când pot renunța românii la masca de protecție. Anunțul zilei făcut de premierul Cîțu

27.03.2021 | 13:33
Cand pot renunta romanii la masca de protectie Anuntul zilei facut de premierul Citu
ADVERTISEMENT

Când pot renunța românii la masca de protecție? Iată o întrebare aflată pe buzele a milioane de cetățeni la care premierul Florin Cîțu a oferit un răspuns dătător de speranțe.

Cu câteva ore înainte de introducerea noilor restricții, șeful Executivului le-a transmis românilor un mesaj şi i-a anunţat că dacă vor alege să se vaccineze, în toamnă ar putea renunţa la purtatul măștii de protecție.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina personală Facebook, prim-ministrul României a anunțat depășirea numărului de 2 milioane de persoane imunizate, adică 10% din populație.

Când pot renunța românii la masca de protecție. Anunțul premierului Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că în toamnă se va putea renunța oficial la purtatul măştii, însă cu o condiție: dacă va exista până atunci un număr suficient de cetăţeni români vaccinaţi.

ADVERTISEMENT

Conform celor mai recente date CNCAV, peste 1,8 milioane de români s-au vaccinat până în prezent cu unul din cele trei vaccinuri aprobate: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, iar cifra se va rotunji la 2 milioane în weekend, conform premierului.

”2 milioane de oameni vaccinați anti-COVID, adică 10% din populație, până la sfârșitul lunii martie, în România. În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinați cu prima doză.

ADVERTISEMENT

Sunt veștile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecție. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii.

Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale. Depinde doar de noi să revenim la normalitate!”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Care este situația vaccinării anti-Covid în România

Vineri seara, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a informat că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 55.131 doze de ser, dintre care 43.451 – Pfizer / BioNTech, 4.109 – Moderna şi 7.571 – AstraZeneca.

CNCAV anunță că 26.386 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua au primit-o 28.745 de persoane.

Până pe 26 martie 2021, de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.799.895 de doze unui număr de 1.888.032 de persoane, dintre care 976.169 au primit o doză, iar 911.863 şi doza a doua, rapelul.

ADVERTISEMENT