Life

Când poți să bei must fără să te îngrași. Metoda prezentată de un nutriționist: ”Facem doar o înlocuire a rezervelor”

Dacă vrei să bei must fără să te îngrași, află că există o soluție. Un nutriționist ne spune metoda prin care putem să ne păstrăm silueta intactă.
27.09.2023 | 13:03
Cand poti sa bei must fara sa te ingrasi Metoda prezentata de un nutritionist Facem doar o inlocuire a rezervelor
Când poți să bei must fără să te îngrași. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrei să bei must fără să te îngrași? Există o soluție. Nutriționistul Cristian Mărgărit a vorbit despre cum ne putem menține silueta chiar dacă alegem să consumăm această băutură.

Când poți să bei must fără să te îngrași

A venit toamna, iar mustul este una dintre cele mai apreciate băuturi. De altfel, pentru unii români poate fi chiar o tradiție. Nu puțini sunt cei care își prepară singuri mustul acasă, în timp ce alții apelează la producători locali.

ADVERTISEMENT

Ce să facă dacă vrei să îți păstrezi silueta dar totuși adori această băutură? Află că poți să bei must fără să te îngrași. Potrivit nutriționistului, cel mai important lucru îl reprezintă cantitatea, dar și momentul în care este consumat.

Astfel, un litru de must poate avea chiar și mai bine de 100 de grame de zahăr. Dacă știm însă când să îl consumăm și în ce manieră, nu trebuie să ne facem griji în legătură cu silueta noastră.

ADVERTISEMENT

Sfaturile nutriționistului

Conform nutriționistului, dacă vrei să bei must fără să te îngrași, e bine să îl consumi cu înghițituri mici. De asemenea, o altă recomandare este diluarea lui cu apă. Totodată, mustul poate fi consumat și după sport, având în vedere că au fost arse deja niște calorii.

„Da (nr. putem bea must), dar tot așa, mare atenție la cantitate, pentru că acolo un volum mare poate fi consumat fără să ne dăm seama. Un litru de must poate avea peste 100 de grame de zahăr, deci o cantitate foarte mare, însă putem folosi câteva trucuri.

ADVERTISEMENT

Putem bea must după sport, pentru că am ars deja calorii și facem doar o înlocuire a rezervelor, să-l bem cu înghițituri mici, să nu bem mult suc deodată și putem să-l diluăm cu apă.

Spre exemplu, dacă dimineața vrei un suc de portocale, îl amesteci cu apă carbogazoasă și așa ai o băutură răcoritoare pe toată durata zilei, iar cantitatea de suc nu va fi la fel de mare.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialistul a explicat și de ce trebuie să bem must cu înghițituri mici. Se pare că în acest mod, corpul nostru asimilează mai bine produsul. Dacă bem prea mult deodată în schimb, corpul nostru îl va depozita direct, nu treptat.

Cristian Mărgărit a mai adăugat și că persoanele care fac sport pot să consume must oricât doresc. Acestea ard caloriile destul de repede, astfel că nu se pune problema ca o astfel de băutură să le afecteze silueta.

ADVERTISEMENT