Life

Ce faci dacă îți pătezi haina cu must? Trucuri care te ajută

Cum elimini petele de must de pe haine? Iată câteva trucuri care îți vor fi foarte ajutătoare și la care apelează multe gospodine.
12.09.2023 | 07:56
Ce faci daca iti patezi haina cu must Trucuri care te ajuta
Metode prin care să scapi de petele de must de pe haine. Sursa foto: Exquis.ro, facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este sezonul în care se culeg strugurii, iar mustul obținut din aceste fructe ne poate crea probleme, uneori. De exemplu, ni se mai întâmplă ca o parte din această băutură să ajungă pe hainele noastre. Așadar cum trebuie să procedăm mai departe, având în vedere că pata formată este una bine absorbită?

Trucuri pentru eliminarea petelor de must de pe haine

Mustul este o băutură care pătrunde foarte bine în țesături, iar dacă lași pata să reziste mai multe zile pe haină, cu greu o mai poți elimina. Din fericire, de-a lungul timpului, s-au inventat mai multe metode prin care se poate scăpa de murdăriile dificile de pe articolele vestimentare sau alte materiale textile.

ADVERTISEMENT

Ține minte un prim pas: cu cât acționezi mai rapid, cu atât pata se va îndepărta mai ușor. Cu siguranță ai prin locuință o lingură sau o cârpă curată, așa că imediat după ce mustul a ajuns pe haină, încearcă să ștergi pata cu aceste ustensile.

Cei mai puteți să faceți este să puneți partea din spate a petei sub un jet de apă rece. Veți observa apoi cât de ușor va dispărea mustul. Totodată, puteți recurge și la aplicarea unei cantități mici de detergent pentru rufe direct pe pată și frecați până când dispare.

ADVERTISEMENT

Nu puneți prea multă presiune în momentul în care frecați detergentul pe zona murdară, din cauză că distrugeți țesătura și nu este exclus să se creeze o altă pată. Detergentul se lasă să acționeze în jur de 10 sau 15 minute și se poate combina cu puțină apă.

Ce să nu faci când cureți haina de pata de must

De altfel, aflați că nu trebuie să uscați haina dacă pata nu a dispărut. Acest gest va face chiar imposibilă ”misiunea” de ștergere a mustului de pe țesătură. De mare ajutor într-o astfel de situație este și un șervețele umed. Pune-l direct pe pată și se va absorbi totul cât ai clipi.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, util este și lichidul de spălat vase. Se toarnă puțin din el pe pată, se lasă să acționeze jumătate de oră, după care se va freca ușor, combinat cu apă călduță. Se va continua așa până când pata nu se va mai vedea pe haină.

Pudra de talc s-a descoperit a fi la fel de ajutătoare. Se presară chiar pe suprafața dorită, se lasă intactă vreme de 20 de minute, după care se va peria ușor.  Vei rămâne uimit/ă de cât de bine și-a făcut treaba această soluție și o vei reutiliza!

ADVERTISEMENT

Totodată, combină puțin bicarbonat de sodiu cu lămâie și apoi întinde pasta obținută pe pata de must. Se vor face mișcări circulare și vei observa cum reziduul format se va elimina rapid. Această compoziție cu bicarbonat de sodiu și lămâie se mai poate completa și cu apă călduță.

ADVERTISEMENT
Tags: