Life

Când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2023? Anunțul făcut de primarul Capitalei

La ce dată se vor aprinde luminițele de Crăciun în București. Primarul Nicușor Dan a făcut anunțul mult așteptat de locuitorii Capitalei.
08.11.2023 | 19:27
Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti in 2023 Anuntul facut de primarul Capitalei
Când se vor aprinde luminițele de Crăciun în București. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan le-a dat locuitorilor din Capitală vestea mult așteptată: în curând se vor deschide luminițele de Crăciun din București. Pregătirile sunt în toi, iar montarea ornamentelor deja a început.

Când se aprind luminițele de Crăciun în București

Dacă anul trecut luminițele de Crăciun din București au fost aprinse pe 1 Decembrie, atunci când se sărbătorește Ziua Națională a României, acum primarul Nicușor Dan le-a dat o veste bună bucureștenilor.

ADVERTISEMENT

Astfel că, anul acesta, luminile, care costă peste un milion de euro, vor fi aprinse pe data de 30 decembrie. De altfel, s-au început deja pregătirile și montarea ornamentelor.

La această dată, vor fi împodobite toate arterele principale ale Capitalei. „Am început să montăm decoraţiunile pentru iluminatul festiv din această iarnă. Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti a amplasat deja luminiţele pe Bd. Unirii, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Regele Mihai I al României, Şoseaua Kiseleff.

ADVERTISEMENT

Până pe 30 noiembrie, când va fi aprins iluminatul festiv, vor fi împodobite toate artele principale din Capitală”, a anunțat primarul Nicușor Dan despre momentul în care se vor aprinde luminițele de Crăciun din București.

Vor fi adăugate și ornamente noi

Totodată, edilul a menționat că anul acesta, bucureștenii se vor ocupa și de ornamente noi, pe lângă cele pe care le cunosc deja din anii anterior. În acest moment, sunt în derulare două proceduri de achiziționare.

ADVERTISEMENT

„Anul acesta, pe lângă ornamentele și luminițele aflate pe stoc din anii precedenți, vom adăuga noi elemente, pentru care Compania Municipală Iluminat Public are în derulare două proceduri, pentru achiziția și închirierea unor decorațiuni suplimentare, fiind în etapa de evaluare a ofertelor”, a scris primarul din București pe Facebook.

În secțiunea de comenatarii, cetățenii i-au trimis mai multe mesaje edilulului. Unii oameni l-au felicitat pe Nicușor Dan, în timp ce alii i-au atras atenția că luminițele de Crăciun lipsesc în anumite zone din București.

ADVERTISEMENT

„Să fie simplu și frumos. Succes!”, „Bravo! E bine! Trebuie și așa ceva după un an greu”, „Sectorul 1, pe Calea Griviței spre Gara de Nord niciodată nu au fost puse luminițe de sărbători. Este, totuș,i foarte circulata și face parte din sectorul 1. Poate cândva luați în considerare și se vor monta. Copiii din această zonă ar fi tare fericiți”, sunt câteva dintre mesaje.

ADVERTISEMENT