News

Vouchere Paşte 2024. Românii cu venituri mai mici primesc 250 de lei. Banii intră direct pe card

Vouchere Paşte 2024. Când vor primi românii ajutorul financiar în valoare de 250 de lei? Banii vor fi virați direct pe card.
02.04.2024 | 07:15
Vouchere Paste 2024 Romanii cu venituri mai mici primesc 250 de lei Banii intra direct pe card
Vouchere Paşte 2024. colaj Fanatik/ Foto Inquam Photos/ Octav Ganea/ pixabay
ADVERTISEMENT

Vouchere Paşte 2024. Veste bună pentru o categorie de români! Ei vor primi un ajutor financiar înainte de sosirea sărbătorile pascale, iar banii vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Cine sunt românii vizați?

Vouchere Paşte 2024. Cine sunt românii care vor primi ajutorul financiar de 250 de lei

Este vorba despre persoanele cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei, care vor primi cei 250 de lei acordați prin programul „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”. Voucherele sociale sunt oferite pe suport electronic.

ADVERTISEMENT

Astfel, românii cu venituri modeste vor beneficia de acest ajutor financiar în luna aprilie, pentru a-și putea achiziționa alimentele pentru masa de Paște. Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene a anunțat când vor ajunge banii la persoanele vizate.

Potrivit oficialilor, sumele vor fi virate pe cardurile sociale în perioada 15-25 aprilie 2024. Amintim că este a doua tranșă de bani livrată în acest an. Prima tranșă a ajuns la beneficiari în luna februarie.

ADVERTISEMENT

Banii sunt acordați o dată la două luni

Următoarele vor fi acordate în lunile aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie. Începând din 2024, beneficiarii sunt românii vulnerabili cu venituri nete mai mici sau egale cu 2.000 de lei. Anul trecut, banii ajungeau la cei ale căror venituri nu depășeau 1.700 de lei.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei.

ADVERTISEMENT

Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie”, informa ministrul Muncii și Solidarității, Simona Bucura Oprescu.

Astfel, sprijinul financiar este oferit o dată la două luni. Banii pot fi utilizați pentru cumpărarea alimentelor ori a meselor calde. Cardurile sociale sunt acordate pensionarilor cu venituri mici și românilor diagnosticați cu handicap grav, mediu sau accentuat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre beneficiari se numără și familiile cu minimum doi copii ori familiilor monoparentale, cu venituri pe membru de familie ce nu depășesc 675 de lei. Din 2025, suma acordată prin acest program se va reduce la jumătate.

ADVERTISEMENT
Tags: