Sport

Când se joacă FC U Craiova 1948 – FC Voluntari, barajul din play-out pentru Conference League

FC U Craiova 1948 și FC Voluntari vor juca barajul din play-out pentru locul de Conference League. Când va avea loc disputa.
12.05.2023 | 20:51
Cand se joaca FC U Craiova 1948  FC Voluntari barajul din playout pentru Conference League
Când se joacă FC U Craiova 1948 - FC Voluntari, barajul din play-out pentru Conference League. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 și FC Voluntari și-au asigurat locul pentru barajul de Conference League din play-out cu o etapă până la finalul sezonului. Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a obținut biletul pentru meciul cu FC U Craiova 1948 după victoria cu FC Botoșani, scor 2-0 în etapa cu numărul 8 din play-out.

Când se joacă FC U Craiova 1948 – FC Voluntari, barajul din play-out pentru Conference League

FC U Craiova 1948 și FC Voluntari sunt cele două formații din play-out care se vor lupta în barajul pentru Conference League. Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și ”U” Cluj nu dețin licența UEFA pentru cupele europene, iar FC Botoșani, singura echipă care putea obține biletul pentru baraj, a pierdut meciul decisiv cu FC Voluntari, scor 0-2. Matematic, moldovenii nu îi mai pot ajunge nici pe olteni și nici pe ilfoveni.

ADVERTISEMENT

Astfel, FC Voluntari și FC U Craiova 1948 vor lupta în finalul play-out-ului pentru a decide terenul pe care se va desfășura partida programată duminică, 28 mai. FC Voluntari se află pe locul 2 în play-out, cu 33 de puncte, în timp ce FC U Craiova 1948 se află pe poziția a 3-a, cu 32 de puncte, dar cu un meci în minus. Câștigătoarea din această partidă va lupta pentru locul în preliminariile Conference League cu ocupanta locului 3 sau 4 din play-off.

De precizat este faptul că dacă Sepsi va câștiga Cupa României Betano, locul 3 din play-off va merge la baraj, însă în cazul în care „U” Cluj își va adjudeca trofeul din „competiția surprizelor”, atunci locul 4 din play-off va merge la baraj.

ADVERTISEMENT

Când se joacă meciul decisiv pentru calificarea în preliminariile Conference League

„Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 1 și 2 (respectiv locurile 7 și 8 în clasamentul general al Ligii 1) vor disputa un joc de baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate.

Învingătoarea din jocul mai sus menționat va disputa un joc de baraj într-o singură manșă cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competițiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfășura pe terenul echipei din play-off”, potrivit site-ului FRF.

ADVERTISEMENT

Ulterior, câștigătoarea barajului din play-out și locul aferent din play-off vor disputa meciul decisiv pentru calificarea în preliminariile Conference League pe 3 iunie, pe terenul echipei din play-off. FC Voluntari, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu, a ajuns la 12 meciuri consecutive fără înfrângere după victoria cu FC Botoșani.

Liviu Ciobotariu a anunțat obiectivul lui FC Voluntari după calificarea în barajul de Conference League: „Vrem să terminăm neînvinși”

Liviu Ciobotariu, antrenorul care scrie istorie la FC Voluntari și care a fost dorit toamna trecută la FCSB, și-a felicitat jucătorii după victoria cu FC Botoșani. Antrenorul ilfovenilor a precizat că vrea ca echipa sa să termine neînvinsă play-out-ul.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, FC Voluntari merge la Chindia Târgoviște pentru a inaugura noul stadion al dâmbovițenilor. „Am făcut un joc bun, am întâlnit o echipă bună. Mă bucur că suntem la a treia victorie consecutivă, mă bucur că de două etape nu am mai primit gol.

Avem acea problemă a noastră: nu dăm gol. Am avut câteva ocazii mari, dar îmi felicit jucătorii pentru victorie. Primul obiectiv a fost adjudecat, ne-am calificat pentru barajul de Conference League și este un pas mare pentru noi, arătăm bine. Suntem la al 12-lea meci consecutiv în care nu pierdem.

Am avut și o perioadă mai puțin reușită la începutul campionatului, dar am avut încredere în jucătorii mei și eram convins că putem să redresăm corabia. Echipa joacă bine și avem un randament bun.

Ne așteaptă un meci greu la Chindia, vrem să terminăm neînvinși. Vom tratat cu foarte mare seriozitate ultimul meci pentru că putem să terminăm pe primul loc și să jucăm barajul acasă. Știm că va fi o mare presiune”, a declarat Liviu Ciobotariu, după ce FC Voluntari s-a calificat la barajul de Conference League.

ADVERTISEMENT