Sport

FC U Craiova 1948 se pregătește pentru cupele europene! Formația lui Adrian Mititelu a primit licența UEFA

FC U Craiova 1948 a anunțat că a primit licența UEFA, iar formația lui Adrian Mititelu se pregătește de cupele europene.
20.04.2023 | 18:59
FC U Craiova 1948 se pregateste pentru cupele europene Formatia lui Adrian Mititelu a primit licenta UEFA
FC U Craiova 1948 se pregătește pentru cupele europene! Formația lui Adrian Mititelu a primit licența UEFA. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Elevii lui Nicolo Napoli au primit o veste mare înainte de partida FC Botoșani – FC U Craiova 1948 programată sămbătă, de la ora 17:30. Formația lui Adrian Mititelu a primit licența pentru cupele europene, iar oltenii sunt motivați să termine pe primul loc din play-out și să câștige barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League.

FC U Craiova 1948 se pregătește pentru cupele europene! Veste mare primită de olteni înainte de partida cu FC Botoșani

Formația lui Adrian Mititelu este pe prima poziția a clasamentului din play-out-ul din SuperLiga, iar oltenii speră la calificarea în cupele europene. FC U Craiova 1948 este la egalitate de puncte cu Petrolul Ploiești, însă elevii lui Nicolo Napoli speră să mărească distanța față de „lupii galbeni” în clasament.

ADVERTISEMENT

Oltenii și-au propus să câștige play-out-ul în această ediție, după ce au ratat calificarea în primele șase formații ale campionatului la Sfântu Gheorghe. Elevii lui Nicolo Napoli au fost eliminați din sferturile Cupei României Betano de UTA Arad, scor 1-0, iar singura obțiune pentru accederea în cupele europene rămâne barajul cu poziția a treia din play-off.

FC U Craiova 1948 are două victorii, o remiză și o înfrângere în play-out, însă oficialii „juveților” sunt optimiști că vor obține un loc în preliminariile Conference League. Oltenii au anunțat că FRF le-a acordat licența UEFA pentru competițiile din sezonul 2023-2024.

ADVERTISEMENT

„Comisia de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a acordat clubului Fotbal Club Universitatea 1948 licența pentru participarea în competițiile organizate de UEFA, în sezonul 2023/24”, se arată în postarea de pe pagina oficială a FC U Craiova 1948.

Florin Costea a comparat echipele de top ale lui Adrian Mititelu: „Cea mai bună versiune rămâne cea din 2008-2009”

Florin Costea a analizat în exclusivitate pentru FANATIK jucătorii pe care Adrian Mititelu i-a avut la FC U Craiova 1948 în sezonul 2008-2009 și cei din prezent. Frații Costea au fost aproape să îl ducă pe finanțatorul „alb-albaștrilor” pentru prima dată în competițiile europene, însă oltenii au fost înfrânți de FC Vaslui.

ADVERTISEMENT

La 14 ani distanță de la ultima șansă a grupării din Bănie pentru cupele europene, Adrian Mititelu este aproape să obțină calificarea în preliminariile Conference League. Florin Costea spunea că patronul „alb-albaștrilor” se va bate la titlu în SuperLiga începând cu sezonul următor.

„Cea mai bună versiune rămâne cea din 2008-2009 pentru mine, erau mai mulți români și olteni la echipă. Vă dați seama că îmi este mai drag de echipa în care am jucat și eu. Nu am nimic nici cu această echipă, jucători de valoare care au demonstrat înainte să fie în primele locuri. Deci pentru mine rămâne versiunea din 2008-2009. 

ADVERTISEMENT

Înainte nu erau doar frații Costea, erau mai mulți jucători de valoare, aproape toată echipă. Bauza și Bahassa sunt doi jucători în formă, și-au demonstrat valoarea în Liga 1 și care sunt printre cei mai buni jucători ai campionatului. Sper să demonstreze în continuare, de la anul să se bată și pentru titlu.

Ambiție a avut mereu domnul Mititelu, de asta nu a vândut mulți jucători de-a lungul timpului și nici acum în afară de Compagno. Ambiție a avut și va avea mereu, a trecut prin momente grele, știți foarte bine ce s-a întâmplat la Craiova și sper să se bată la campionat”, a spus Florin Costea.

ADVERTISEMENT