Life

Când se poate mânca, de fapt, zacuscă în Postul Paștelui. Este o regulă mănăstirească de care puțini știu

În ce zile se poate consuma, în realitate, zacuscă, în Postul Paștelui. Care este regula pe care o păstrează Mănăstirile.
22.03.2024 | 19:11
Cand se poate manca de fapt zacusca in Postul Pastelui Este o regula manastireasca de care putini stiu
În ce zile se poate consuma, în realitate, zacuscă, în Postul Paștelui. Care este regula pe care o păstrează Mănăstirile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Când se poate mânca, de fapt, zacuscă în Postul Paştelui. Este o regulă mănăstirească de care puțini ştiu. De acum înainte credincioșii vor știi ce trebuie să facă și nu vor mai face greșeli în timpul perioadei de 40 de zile.

În ce zile se poate consuma, în realitate, zacuscă, în Postul Paștelui. Care este regula pe care o păstrează Mănăstirile

În ce zile se poate consuma, în realitate, zacuscă, în Postul Paștelui. Care este regula pe care o păstrează Mănăstirile și pe care puțini creștini ortodocși o știu. Totul a fost dezvăluit de preoții români, care au pus capăt acestei probleme.

ADVERTISEMENT

Foarte multă lume se întreabă dacă preparatul culinar este ideal pentru post având în vedere că are în compoziția sa ulei din belșug. Deși este o alternativă sănătoasă, unele persoane nu știu când se mănâncă, de fapt.

Ei bine, ingredientele din rețetă fac ca zacusca să fie un produs care trebuie să fie pe mesele românilor doar în anumite momente. Părintele Cristian le recomandă credincioșilor să consume alimentul doar atunci când este dezlegare la ulei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, zacusca poate fi mâncată numai în zilele de sâmbătă și duminică din Postul Paștelui. Preotul a vorbit și despre o altă situație neplăcută, aceea a fructelor de mare, care, de asemena, nu sunt indicate în timpul celor 40 de zile.

Postul Paștelui: ”Un aspect intim al relației omului cu Dumnezeu”

„Zacusca conține ulei. Dezlegări la ulei și vin se fac sâmbăta și duminica. Mâncăm zacuscă atunci. În restul zilelor doar fiert și uscat. Cine nu poate să țină post fără ulei, mănâncă cu ulei.

ADVERTISEMENT

Cine nu poate să țină post, nu ține. Ne spovedim și duhovnicul dezleagă sau nu. Nici fructe de mare nu trebuie mâncate în post, dar sunt credincioși care mănâncă. Postul este un aspect intim al relației omului cu Dumnezeu.

Mâncăm sărăcăcios, deoarece nu trebuie să ne gândim la ce mâncăm. Ideea este să nu facem din mâncare o plăcere în sine, ci să o folosim numai cu scopul de a susține funcțiile organismului.

ADVERTISEMENT

Este lupta cu sinele, dar Dumnezeu știe cât putem. El ni se dă în Împărtășanie și drepților și păcătoșilor”, a declarat preotul Cristian pentru adevarul.ro. În Postul Paștelui nu se consumă carne, ouă și lactate.

ADVERTISEMENT