Sport

Când se reunește Universitatea Craiova? „Alb-albaștrii” merg în Antalya

Universitatea Craiova și-a făcut planurile pentru stagiul de pregătire din Antalya, destinație deja tradițională pentru „alb-albaștrii”.
30.12.2023 | 11:50
Cand se reuneste Universitatea Craiova Albalbastrii merg in Antalya
Când se reunește Universitatea Craiova?! „Alb-albaștrii” merg în Antalya. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Sfârșitul vacanțelor exotice se apropie pentru elevii lui Ivaylo Petev, iar gruparea din Bănie și-a stabilit deja programul pentru cantonament. Universitatea Craiova se reunește pe 3 ianuarie, iar pe aceeași dată vor porni și spre Antalya pentru a pregăti derby-urile cu Farul și FCSB din SuperLiga.

Când se reunește Universitatea Craiova? „Alb-albaștrii” merg în Antalya pentru cantonamentul de iarnă

Anul 2023 este aprope de sfârșit, iar SuperLiga este gata să revină cu derby-uri intense pentru elevii lui Ivaylo Petev în primele etape. Aceștia vor înfrunta Farul Constanța și FCSB pe stadionul „Ion Oblemenco”, însă tehnicianul bulgar nu are mult timp la dispoziție în perioada de iarnă.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se reunește pe 3 ianuarie, iar tot în aceeași zi va pleca și spre Antalya pentru un scurt stagiu de pregătire. „Alb-albaștrii” vor fi cazați la Kaya Hotel, la fel cum s-a întâmplat și în pauza de iarnă din sezonul trecut.

Oficialii Universității Craiova urmează să programeze și două partide amicale în stagiul de pregătire din Antalya. Totuși, timpul nu este de partea „alb-albaștrilor”, care vor petrece doar 12 zile în Turcia, astfel că revenirea în țară este programată pe 15 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Ivaylo Petev vor sosi cu șase zile înaintea confruntării cu Farul Constanța de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Cu șase zile mai târziu, Universitatea Craiova va întâlni și FCSB pe teren propriu, iar oltenii speră să câștige puncte importante în lupta pentru play-off.

Întâriri pentru Ivaylo Petev în Antalya. Cine revine la Universitatea Craiova

Pyry Soiri s-a transferat la Universitatea Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar internaționalul din Finlanda va face cantonamentul împreună cu oltenii. Totuși, Ivaylo Petev se va bucura și de câteva reveniri în lotul „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Gjoko Zajkov și Juraj Badelj, ambii stoperi care au ratat o mare parte din confruntăriile Universității Craiova din 2023 din cauza accidentărilor. Ambii sunt așteptați să fie 100% pregătiți pentru următoarele partide din SuperLiga.

Vladimir Screciu s-a accidentat cu UTA Arad, scor 2-2, însă internaționalul român va face deplasarea cu Universitatea Craiova și va fi gata să intre în planurile lui Petev în partea a doua a cantonamentului. Titular incontestabil la gruparea din Bănie, acesta s-a dovedit a fi util atât la mijlocul terenului, cât și în apărare.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu: „Nu este la noi această coloană, ceea ce trebuie”

Sorin Cârțu a identificat punctul slab al Universității Craiova la FANATIK SUPERLIGA după rezultatul de egalitate cu UTA Arad. Acesta este de părere că Ivaylo Petev are nevoie de întăriri pentru a ataca titlul în SuperLiga cu gruparea din Bănie.

„Gândește-te ce însemnau punctele în meciurile ăstea foarte accesibile. Ceea ce la întrebarea ta, vreau să văd întotdeauna, e o regulă nu simplă, cât se poate de eficientă, axul central, portarul serios, fundașii centrali, mijlocașul central defensiv. Mai departe meci pe cel care organizează jocul. Nu este la noi această coloană, ceea ce trebuie să fie, acest ax.

Obiectiv, trebuia să ne gândim și la asta cu accidentarea fundașilor centrali și incapacitatea de a alinia mereu fundași centrali de care te simți și tu mai în siguranță. Cu continuitate în joc, foarte mulți acolo au apărut, Silva după nu știu ce accidentare”, a spus Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT
3,25 este cota BETANO pentru pronosticul "X solist" la partida Universitatea Craiova - Farul