Sport

Când și cu cine joacă Universitatea Craiova în turul 2 preliminar al UEFA Conference League

Universitatea Craiova și-a aflat adversarul din turul doi preliminar al Conference League, iar FANATIK îți prezintă tot ce trebuie să știi despre această partidă.
15.07.2021 | 23:43
Cand si cu cine joaca Universitatea Craiova in turul 2 preliminar al UEFA Conference League
Când și cu cine joacă Universitatea Craiova în turul 2 preliminar al Conference League
ADVERTISEMENT

Oltenii sunt pe val după ce au cucerit primul trofeu din acest sezon, chiar în fața campioanei României, CFR Cluj și sunt nerăbdători să debuteze cu dreptul și în cupele europene.

„Leii” lui Marinous Ouzounidis au fost capi de serie și vor juca meciul tur cu FK Laci în deplasare, pe 22 iulie. Returul se va disputa o săptămână mai târziu, pe stadionul „Ion Oblemenco”, dar spectatorii nu vor avea acces în tribune.

ADVERTISEMENT

Cine este FK Laci, adversara celor de la Universitatea Craiova în turul doi preliminar al Conference League

FK Laci a avut nevoie de prelungiri pentru a-i elimina pe muntenegrenii de la Podgorica. A fost 3-0 pe teren propriu în retur, după 0-1 în prima manșă.

Clubul albanez s-a înființat în 1960, iar în ultimul sezon a terminat pe locul 4. A jucat pentru prima oară în cupele europene în 2010, la doar un an distanță după ce a revenit în prima ligă. Albanezii au mai jucat de două ori în preliminariile Europa League și au câștigat două Cupe ale Albaniei în 2013, respectiv 2015, cât și o Supercupă.

ADVERTISEMENT

Lotul este evaluat conform transfermarkt la 4,78 de milioane de euro și este pregătit de experimentatul antrenor Shpetim Duro, care a pregătit cele mai importante cluburi din Albania. El are 61 de ani.

Cel mai periculos jucător este golgheterul Kyrian Nwabueze, un american cu origini nigeriene în vârstă de 28 de ani și evaluat la 300.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova debutează pe teren propriu în turul doi al Conference League

Universitatea Craiova va juca acasă, pe 29 iulie, manșa secundă din turul 2 preliminar al Conference League cu FK Laci, însă oltenii nu se vor putea bucura de aportul suporterilor în partida cu albanezii. Clubul mai are de ispășit o etapă de suspendare din cauza incidentelor de la meciul cu Honved Budapesta din 2019, când ultrașii gazdelor au produs mai multe incidente.

Meciul tur va avea loc în Albania o săptămână mai devreme, pe data de 22 iulie. Alb-albaștrii vor să șteargă cu buretele rușinea de anul trecut din Europa League cu Dinamo Tblisi, când echipa lui Bergodi a pierdut cu 2-1 și a fost eliminată.

ADVERTISEMENT

Până atunci, Universitatea Craiova va juca în prima etapă din Liga 1 cu FC Argeș, iar patronul Mihai Rotaru vrea să mai aducă jucători. Meciul cu argeșenii se va juca la Craiova, iar conform protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal, pot asista spectatori ocupând până la 50% din capacitatea stadionului „Ion Oblemenco”.

Câți bani ia Universitatea Craiova din Conference League

Noua competiție a UEFA, Conference League, ar putea fi sursă importantă de venit atât pentru Universitatea Craiova, cât și pentru Sepsi Sfântu Gheorghe și FCSB, deoarece rețeta financiară e mai bună ca în Europa League. UEFA pune la bătaie nu mai puțin de 235 de milioane de euro!

Doar pentru prezența în turul doi preliminar al Conference League, Universitatea Craiova va primi nu mai puțin de 350.000 de euro.

Dacă băieții lui Marinos Ouzounidis se vor califica în turul trei preliminar al UEFA Conferencea League, Universitatea Craiova va mai încasa un cec de 550.000 de euro. În total, doar până în această fază a competiției, oltenii își vor putea rotunji bugetul clubului cu nu mai puțin de 900.000 de euro.

  • 22 iulie e data la care Universitatea Craiova va debuta în UEFA Conference League
  • 350.000 de euro vor încasa oltenii din partea UEFA

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FC Argeș. 1,44 este cota pentru „total goluri: 2-5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT