News

Când sunt următoarele zile libere. Vine o punte uriașă peste români. Câte zile fără școală vor avea și elevii în vacanța de primăvară

Când se vor bucura românii de următoarele zile libere. Urmează o minivacanță pentru angajați, iar elevii vor avea 11 zile de „respiro”.
16.03.2024 | 11:34
Cand sunt urmatoarele zile libere Vine o punte uriasa peste romani Cate zile fara scoala vor avea si elevii in vacanta de primavara
Când sunt următoarele zile libere. Foto Unsplash Jessica Rockowitz
ADVERTISEMENT

Când sunt următoarele zile libere. Românii așteptă cu nerăbdare o nouă minivacanță pentru a avea parte de un moment de respiro. Fie că aleg să petreacă timpul alături de familie, să călătoreasă sau, pur și simplu, să se relaxeze, românii sunt întotdeauna încântați de sosirea minivacanțelor.

Când sunt următoarele zile libere. Vestea mult așteptată de români

Însă, vor fi nevoiți să mai aibă puțină răbdare pentru a se bucura de următoarele zile libere. Vestea bună este că, în acest an, românii au mai multe libere oficiale față de 2023. Vorbim de 17 zile, cu două mai multe decât anul precedent.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, primăvara lui 2024 aduce o minivacanță mai lungă decât în alți ani. Asta se va întâmpla deoarece se va face pune între zilele de 1 Mai (Ziua Muncii) și 3 mai, atunci când va fi Vinerea Mare. Guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie liberă pentru bugetari, pentru a face legătură între 1 Mai și 3 mai.

Următoarele zile, 4 și 5 mai, pică în weekend. De asemenea, Paștele ortodox va fi, în 2024, pe 5 mai. Luni, 6 mai, va fi zi liberă legală, fiind a doua zi de Paște. Prin urmare, angajații vor avea o nouă minivacanță de șase zile.

ADVERTISEMENT

Când va începe vacanța de primăvară pentru elevi

Vine o punte uriașă peste români, care va lega ziua de 1 Mai cu sărbătorile pascale. În ceea ce privește elevii din învățământul preuniversitar, ei se vor bucura de aproape două săptămâni de vacanță în primăvara acestui an.

Aceasta va debuta sâmbătă, 27 aprilie, urmând ca elevii să se reîntoarcă la școală pe 8 mai 2024, marți, după sărbătorile de Paște. Copiii vor avea o vacanță de 11 zile, fiind cea de-a patra din anul școlar 2023-2024.

ADVERTISEMENT

De altfel, încheierea vacanței va marca începerea modului 5 din acest an școlar. Paștele catolic pică, în 2024, pe 31 martie, însă cu această ocazie nu vor fi acordate zile libere, așa cum anunța Ministerul Educației.

„Anul școlar 2023-2024 este unul atipic. În sensul în care zilele libere de Paște sunt foarte aproape de zilele libere aferente sărbatorii zilei de 1 Mai. Adică, mai concret, 1 mai este miercuri – zi liberă.

ADVERTISEMENT

Urmează 2 Mai care probabil se va face punte. 3 Mai este Vinerea Mare, sâmbată si duminică este Pastele, luni este a doua zi de Paște. Marți, 7 Mai este a treia zi de Paște si este zi liberă conform contractului colectiv de muncă în Educație”, informa ministrul Educației, Ligia Deca, anul trecut, conform portalinvatamant.ro.

ADVERTISEMENT