News

Când va fi gata staţia de metrou Berceni. Contractul de execuţie a fost atribuit firmei SOMET

27.04.2020 | 17:00
Cand va fi gata statia de metrou Berceni Contractul de executie a fost atribuit firmei SOMET
Stație nouă de metrou în Berceni. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Contractul pentru noua stație de metrou din Berceni a fost atribuită firmei SOMET, în urma licitației organizate de Primăria Sectorului 4.

Stația de metrou din Berceni va fi gata în 2 ani

Documentul a fost semnat pe 15 aprilie și contractul pentru proiectarea și execuția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni valorează aproximativ 157 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

AStfel, Primăria Sectorului 4 a dat ordinul de începere al lucrărilor. Termenul de finalizare este de 27 de luni de la data semnării contractului, conform newsweek.ro.

Parametrii tehnici ai stației de metrou vor fi următorii, conform caietului de sarcini:

  • Stația metroului va fi supraterană, o clădire cu subsol, parter și două etaje
  • Metroul va avea spații publice accesibile persoanelor cu dizabilități
  • De asemenea, vor exista accesuri acoperite, pasaje subterane și vestibuluri de distribuție către peron, către spații tehnice specifice metroului
  • Metrorex SA va dota metroul cu „dotări specifice” precum grupuri sanitare pe sexe, spațiu mama și copilul, casă de bilete, automate de bilete, lifturi și escalatoare
ADVERTISEMENT

„Se va pune accent pe încurajarea folosirii spațiilor comune (circulații, așteptare, acces facil la stație, conectivitate cu reteaua urbană de transport actuală și viitoare, etc.). Se amenjează în fața clădirii un spațiu de acces facil pe perioadă scurtă (bretea auto) pentru debarcarea pietonilor din autoturismul propriu, la intrarea în municipiul București.

Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime de S+P+2E, cu funcțiunea de clădire civilă destinată transportului în comun de mare capacitate – stație de metrou supraterană (etajele sunt niveluri tehnice determinate de asigurarea spațiilor tehnice necesare. Contractul este unul de tip proiectare și execuție”, este menționat în caietul de sarcini.

ADVERTISEMENT

Proiectul va fi finanțat cu bani europeni după ce Primăria Sectorului 4 a devenit eligibilă pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Conform legii, după ce ghidul solicitantului a fost actualizat de către Ministerul Fondurilor Euroăpene și Ministerul Transporturilor, Metrorex va putea depune spre finanțare proiecte alături de primăriile de sector din București.

ADVERTISEMENT
Tags: