News

Când va fi prezentat bugetul României pe 2021. Anunțul premierului Florin Cîțu

06.01.2021 | 17:29
Cand va fi prezentat bugetul Romaniei pe 2021 Anuntul premierului Florin Citu
ADVERTISEMENT

Bugetul de stat pe anul 2021 va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie, conform unui anunț făcut de premierul Florin Cîțu.

Premierul a anunțat că momentan miniștrii săi au nevoie să se familiarizeze cu ministrele pe care le conduc și e nevoie de timp pentru a prioritiza aceste investiții.

ADVERTISEMENT

„Sunt convins că toți miniștrii vor fi performanți”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

Bugetul României pe 2021, prezentat de Florin Cîțu

„Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021, toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem”, a declarat Cîțu.

ADVERTISEMENT

„Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a completat premierul.

De asemenea, Cîțu a anunțat că trebuie ca fondurile europene să fie folosite cu cap și transmis că s-a terminat „cu cheltuirea banului fără cap”.

ADVERTISEMENT

„Bineînţeles că ştim exact necesarul pentru fiecare minister, de ce este nevoie, ce proiecte trebuie finanţate, aşa cum îl avem astăzi. După ce vor fi finalizate negocierile, vom avea şi proiectele noi care apar cu acest program de guvernare şi atunci vor fi făcute câteva realocări în bugetul pentru anul viitor, dar nu sunt mari diferenţe. Vom continua o mare parte din proiectele începute în 2020, rămân în programul de guvernare 2021 – 2024″, explica Cîțu în urmă cu câteva zile.

Un singur lucru e cert pentru anul 2021, salariile vor fi înghețate și guvernul condus de Florin Cîțu va încerca să strângă cureaua în vremuri de criză, pentru a păstra România pe linia de plutire.

ADVERTISEMENT