News

Candidata Verzilor pentru postul de cancelar a folosit un termen rasist în timpul unui interviu despre anti-semitism și rasism

Annalena Baerbock, candidata din partea Bündnis 90/Die Grünen pentru postul de cancelar al Germaniei la alegerile federale din septembrie, a folosit un termen rasist în timpul unui interviu în care discuta despre anti-rasism și anti-semitism.
26.07.2021 | 22:42
Candidata Verzilor pentru postul de cancelar a folosit un termen rasist in timpul unui interviu despre antisemitism si rasism
ADVERTISEMENT

Germania a avut mai multe rânduri de alegeri locale în acest an și se pregătește de alegerile federale din septembrie, un moment extrem de important, ținând cont că Angela Merkel se va retrage din funcția de cancelar pe care o ocupă în prezent.

Candidata Verzilor pentru postul de cancelar al Germaniei a folosit un termen rasist în timpul unui interviu

Annalena Baerbock, lider al Die Grünen, în timpul unui interviu în care discuta despre anti-semitismul și rasismul din Germania, a folosit un termen rasist și jignitor la adresa persoanelor de culoare, denumit în germană “N-Wort” și “N-Word” în engleză, notează Der Spiegel.

ADVERTISEMENT

Ulterior apariției acestui interviu, Baerbock a publicat o serie de nouă postări pe Twitter explicând în detaliu care a fost contextul acestuia.

“Marțea trecută am fost la Consiliul Central al Evreilor pentru a înregistra Programul Tachles Arena, în care liderii politici ai partidelor democratice răspund întrebărilor puse de către Consiliu”, a declarat lidera Verzilor.

ADVERTISEMENT

“Discuția era despre anti-semitism și rasism, în special în școli. Am discutat despre un incident într-o școală de lângă mine. Fiul unui prieten de-ai mei a trebuit să scrie o poveste pe o foaie de lucru pe care era scris ‘cuvântul cu N'”, a adăugat Baerbock.

“Din păcate, în timpul acestei discuții am citat ‘cuvântul cu N’ în descrierea emoțională a acelui incident de neconceput și în acest fel l-am reprodus și eu.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost o greșeală și îmi pare rău. Deoarece știu despre origina rasistă a acestui cuvânt și rănile pe care negrii le experimentează din cauza lui, pe lângă alte lucruri”, a fost explicația incidentului.

Analist politic german: “Șansele de a convinge alegătorii sunt din ce în ce mai mici”

“Cu noua greșeală auto-provocată, dumneaei alimentează îndoieli cu privire la adecvarea ei. Cum se presupune că un politician care abia poate să stea o săptămână fără gafe poate să conducă Germania prin crize în următorii ani?

ADVERTISEMENT

Șansele dumneavoastră de a convinge alegătorii sunt din ce în ce mai mici, a declarat Felix Hackenbruch, analist al Tagesspiegel axat pe platforma politică a Verzilor.

Această controversă vine la puțin timp după ce o analiză a arătat că mai multe pasaje din cartea “Acum” scrisă de Anna Baerbock au fost plagiate din alte cărți.

ADVERTISEMENT