News

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a fost dus cu ambulanța la spital

27.08.2020 | 20:37
Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 Cristian Bacanu a fost dus cu ambulanta la spital
ADVERTISEMENT

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 a fost luat cu salvarea, potrivit unor surse medicale.

Cristian Băcanu s-ar fi simțit rău și a sunat singur la ambulanță, care l-a dus la un spital din Capitală.

Momentan cauzele stării de rău sunt necunoscute, însă anumite persoane vorbesc despre simptome asemănătoare celor de Covid-19, în timp ce alte surse susțin că bărbatul ar avea o simplă gastrită.

ADVERTISEMENT

Cristian Băcanu a ajuns în spital cu toxiinfecție alimentară

Potrivit stiripesruse, Băcanu ar avea o toxiinfecție alimentară puternică. Cristian Băcanu a fost secretar de stat în Ministerul Justiției și este cel care a propus introducerea declarației de avere pentru toți românii, pentru a-i prinde pe cei care vor să înțele statul român.

Ar fi de bun augur să avem un altfel de mod de control. Să verificăm cum anumiți cetățeni au averi impresionante în condițiile în care nu au avut venituri impozabile. Sunt n exemple. Avem artiști iluștri care merg cu mașini scumpe și trăiesc în vile de lux și nu plătesc impozite.

ADVERTISEMENT

Ar fi util să discutăm despre necesitatea unei declarații de avere pentru toți cetățenii, până la urmă trebuie să avem o evidență pentru a controla veniturile și să ne dăm seama unde sunt probleme. Trebuie o evidență a bunurilor pe care fiecare cetățean le deține”, a declarat Cristian Băcanu.

După ce a primit un val de critici, politicianul a dorit să facă mai multe precizări, la Digi 24: „În primul rând, aș vrea să lămuresc contextul în care am făcut această declarație, o declarație neinspirată, aș spune, la momentul ăsta. Eram la ASE, la o conferință în care discutam despre posibile soluții pentru a eficientiza lupta împotriva corupției.

ADVERTISEMENT

Am ținut un speech de circa 14 minute și am enumerat mai multe măsuri care pot fi avute în vedere, la un moment sau altul. Trebuie să precizez că Guvernul și membrii Guvernului nu au discutat și nu au în vedere să adopte astfel de declarație.

În cadrul speech-ului meu am făcut vorbire despre anumiți cetățeni care au averi fabuloase și care n-au plătit impozite și taxe. La acei cetățeni mă refeream și era vorba despre o anumită categorie de persoane care prezintă un risc fiscal, dar repet, asta nu este o poziție oficială a Guvernului, eram la o dezbatere într-un cadru academic”.

ADVERTISEMENT

Știre în curs de actualizare