News

Canicula face victime şi printre animale. Un cățel încuiat într-o maşină a murit de insolație în Argeș, stăpâna este cercetată pentru ucidere

Canicula face victime şi printre animale. Un cățeluș a murit după ce a fost lăsat într-o mașină, în județul Argeș.
22.06.2023 | 17:50
Canicula face victime si printre animale Un catel incuiat intro masina a murit de insolatie in Arges stapana este cercetata pentru ucidere
Canicula face victime şi printre animale. Un cățel încuiat într-o maşină a murit. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Canicula face victime şi printre animale. Un cățeluș a murit, joi, după ce a fost încuiat în mașină de către stăpână. Femeia, în vârstă de 31 de ani, din județul Argeș este cercetată pentru ucidere.

Canicula face victime şi printre animale. Un cățeluș a murit într-o mașină

Incidentul nefericit a avut loc în localitatea Bascov, din Argeș. Femeia a parcat mașina și a plecat să își rezolve treburile, lăsându-și cățelul în autoturism. Nu a ținut cont de vremea caniculară și nici nu a lăsat un geam deschis sau apă animalului.

ADVERTISEMENT

Inconștiența femeii a dus la un deznodământ tragic. Nu se știe cât timp a fost argeșeanca plecată. Cert este că patrupedul, în vârstă de doar două luni, a fost văzut la un moment dat de polițiștii locali.

În zonă au ajuns și agenții Poliției Rurale Bascov, care au încercat să găsească proprietarul mașinii. Pentru că femeia nu a putut fi identificată rapid și având în vedere starea în care se afla cățelul, la fața locului au fost chemați și pompierii.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere starea de pericol, precum și faptul că deținătorul autoturismului nu a putut fi identificat rapid, la fața locului s-au deplasat și pompierii argeșeni, care au procedat la spargerea unui geam al autoturismului”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Stăpâna cățelușului, cercetată pentru ucidere

Salvatorii au spart geamul autoturismului și au scos câinele, cu semne care indicau prezența insolației. A fost transportat la o asociație specializată în acordarea primului ajutor. Din nefericire, la puțin timp, cățelușul a murit.

ADVERTISEMENT

„Cățelul, metis pechinez în vârstă de aproximativ 2 luni, a fost găsit cu semne specifice ce insolație, fiind preluat de polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor pentru a fi transportat la sediul unei asociații specializate, însă, din păcate, cățelușul a decedat”, a adăugat IPJ Argeș.

Ulterior, polițiștii au găsit-o pe stăpână. Este vorba despre o femeie de 31 de ani din localitatea Merișani. În urma faptei sale, argeșeanca s-a ales cu dosar penal pentru ucidere a animalelor, cu intentie, fără drept.

ADVERTISEMENT

Polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor atrag atenția cu privire la faptul că animalele nu ar trebui lăsate în autoturisme pe timpul caniculei, ele fiind extrem de sensibile la căldură. Totodată, în cazul în care călătoriți cu câinele în mașină, trebuie să mențineți o temperatură normală în interior și să îi asigurați o sursă de apă.

La temperaturi mai ridicate de 40 de grade, câinii pot ajunge în șoc caloric. Prin urmare, nu sunt recomandate plimbările în perioade de caniculă. „La primele semne de șoc caloric, în primul rând ajutați câinele să se răcorească, abia apoi mergeți cu el la veterinar. Folosiți un cearșaf umed și dați câinelui să bea apă.

Semnele socului caloric sunt: gâfâitul abundent, respirația accelerată și zgomotoasă, saliva lipicioasă (spumă la gură), apatia, febra, voma, mișcările necoordonate.”, mai transmit reprezentanții IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT