Life

Cântăreața care i-a dat voce lui Mulan a murit. Starul Disney avea numai 48 de ani

Lumea Disney este în doliu după ce o artistă îndrăgită s-a stins din viață la numai 48 de ani. Care este cauza decesului.
06.07.2023 | 00:10
Cantareata care ia dat voce lui Mulan a murit Starul Disney avea numai 48 de ani
Coco Lee a murit la numai 48 de ani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cântăreața Coco Lee, cea care i-a „împrumutat” vocea lui Mulan, în filmul cu același nume de la Disney, a murit la numai 48 de ani. Vedeta a fost în comă mai multe zile, după ce a încercat să-și pună capăt zilelor.

Doliu în lumea Disney. A murit artista Coco Lee

Este doliu în lumea Disney! Cântăreața Coco Lee a murit la numai 48 de ani. Artista pop s-a născut la Hong Kong, dar s-a mutat în Statele Unite ale Americii încă din copilărie, iar de-a lungul carierei a lansat albume în engleză, precum și în mandarină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vedeta este cea care i-a „împrumutat” vocea sa lui Mulan, în versiunea în mandarină a filmului Disney cu același nume. În plus, a interpretat o melodie din coloana sonoră a filmului Crouching Tiger, Hidden Dragon la premiile Oscar din 2001.

Surorile lui Coco Lee au mărturisit că artista a fost în comă timp de câteva zile. Miercuri, 5 iulie 2023, a murit, după ce în weekend a încercat să își pună capăt zilelor. De altfel, artista se lupta de mai mulți ani cu depresia, după cum au anunțat Carol și Nancy pe Facebook, scrie BBC. 

ADVERTISEMENT

„Nu numai că ne-a adus bucurie cu cântecele și dansurile ei în ultimii 29 de ani, ci a și muncit din greu pentru a deschide un nou drum pentru cântăreții chinezi pe scena muzicală internațională. Și a făcut tot posibilul pentru a străluci pentru chinezi”, au scris surorile lui Coco Lee în mediul online.

Cântecul ei, Before I Fall in Love, este, de asemenea, pe coloana sonoră a filmului de la Hollywood Runaway Bride, lansat în anul 1999, în care rolurile principale sunt interpretate de Julia Roberts și Richard Gere.

ADVERTISEMENT

A lansat ultimul single în luna februarie

În ajunul Anului Nou, Coco Lee dezvăluia printr-o postare pe Instagram că „s-a confruntat cu obstacole majore care i-au schimbat viața” și a descris 2022 drept un „an incredibil de dificil”.

Cel mai recent single al ei, Tragic, a fost lansat în urmă cu câteva luni, pe 14 februarie. În martie, ea a spus pe Facebook că a suferit o intervenție chirurgicală după ce și-a declanșat o leziune mai veche la picior, în timpul unui antrenament de dans care a avut loc la finalul lui 2022.

ADVERTISEMENT

În 2011, Coco Lee s-a căsătorit cu Bruce Rockowitz, fostul director executiv al gigantului lanț de aprovizionare Li & Fung din Hong Kong. Însă în urmă cu trei ani au apărut zvonuri despre divorțul lor – pe care starul Disney nu le-a confirmat niciodată.

ADVERTISEMENT