Life

Cântăreața de muzică populară căreia Adda i-a salvat viața: „Va rămâne îngerul meu păzitor”

Maria Filimon a trecut printr-un calvar după ce a fost mușcată de o căpușă. Cântăreața de muzică populară îi mulțumește Addei că a salvat-o.
13.10.2022 | 19:02
Cantareata de muzica populara careia Adda ia salvat viata Va ramane ingerul meu pazitor
Maria Filimon, artista pe care Adda a ajutat-o să-și salveze viața. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Filimon, cântăreață de muzică populară, a fost diagnosticată cu borelioză (boala Lyme) după ce a fost mușcată de o căpușă și a fost la un pas de moarte. După ce a aflat de povestea Addei, care suferă de acceași afecțiune, a contactat-o și i-a cerut ajutorul. Acum, îi mulțumește artistei că i-a salvat viața.

Maria Filimon, cântăreața căreia Adda i-a salvat viața

Maria Filimon este o cântăreață de muzică populară de la noi din țară. În anul 2019, la un interval foarte scurt de timp, o zi, și-a pierdut ambii părinți. Pentru a-și putea reveni emoțional, solista care este psihoterapeut la bază, a încercat să găsească un mod de a se vindeca și s-a refugiat în natură.

ADVERTISEMENT

A plecat în mai multe drumeții, iar în una dintre acestea a fost mușcată de o căpușă. A aflat acest lucru jumătate de an mai târziu când, în urma unor analize pe care le-a făcut în contextul unei operații efectuate în Germania, a fost diagnosticată cu borelioză (boala Lyme).

Chiar dacă a primit un tratament, acesta nu a fost complet. În luna iunie acestui an, înainte să plece la un eveniment, a constat că se confruntă cu o semipareză pe partea stângă, avea tulburări de memorie și abia își putea aminti cine este.

ADVERTISEMENT

La spital nu a fost tratată corespunzător, din punctul său de vedere și chiar dacă analizele arătau faptul că suferă de borelioză, a fost trimisă la psihiatru.

„Eram sigură că nu mai am nicio șansă”

Între timp, Maria Filimon a aflat de pe internet povestea Addei, care a fost diagnosticată cu aceeași boală anul acesta, după ce mult timp a primit tratamente greșite.

ADVERTISEMENT

„Adda va rămâne îngerul meu păzitor”

„Îi scrisesem Addei. Eram sigură că nu mai am nicio șansă, în ideea în care în fiecare zi simțeam cum paralizează câte o bucățică din corpul meu. Pierdeam din luciditate, timpul în care eram un om era, poate, maxim o jumătate e oră și aia perturbată de somnifere”, a spus Maria Filimon.

În momentul în care i-a scris Addei, artista era chiar în cabinetului medicului care se ocupă de tratamentul său și i-a arătat acestuia imaginile cu analizele Mariei Filimon. Acesta a chemat-o de urgență pe cântăreața de muzică populară.

ADVERTISEMENT

„Neșansa mea a fost că mușcătura de căpușă a adus și o borelia și o bartonelă și o encefalită. Eu dacă nu ajungeam în terapia hiberbară ca să dezinflamăm creierul ăsta…

(…) Adda va rămâne îngerul meu păzitor și ea se enervează atât de tare când îi spune, ea zice că nu mi-a salvat viața. Dacă nu ar fi fost, aș fi putut în orice clipă să plec. O să-i fiu toată viața recunoscătoare”, a mărturisit Maria Filimon.

La rândul său, Adda, care a intrat în direct prin apel video, a spus că meritul nu este al său, ci al medicului care le tratează pe amândouă.

ADVERTISEMENT