Fotbal international

Cântecele dedicate lui Maradona! Imaginile emoţionante când Diego fredona “La Mano de Dios”. Video

27.11.2020 | 10:17
Cantecele dedicate lui Maradona Imaginile emotionante cand Diego fredona La Mano de Dios Video
Cântecele dedicate lui Maradona! Imaginile emoţionante când Diego fredona "La Mano de Dios"
ADVERTISEMENT

Diego Maradona a fost iubit şi idolatrizat în Argentina, Napoli, dar şi în multe alte locuri din această lume. A fost preţuit atât de mult încât există cântece despre genialitatea lui “El Pibe de Oro” pe teren.

La ceasul despărţirii de Don Diego, FANATIK îţi propune câteva melodii dedicate celui care a fost cel mai mare fotbalist din istorie. Un cântec foarte cunoscut despre Diego Maradona, un adevărat imn despre marele fotbalist, este “La Mano de Dios”.

ADVERTISEMENT

Versurile cântate de Rodrigo Bueno sunt ştiute de orice om din Argentina, iar cântecul a devenit un hit instant, imediat după lansare. Piesa a apărut la câteva săptămâni după tragicul deces al cântăreţului, mort într-un accident auto.

Cântecele dedicate lui Diego Maradona. Premoniţia lui Rodrigo Bueno

Alejandro Romero a scris versurile piesei “La Mano de Dios”, iar Rodrigo Bueno a făcut cunoscut cântecul, însă există o poveste tristă în spatele hitului. Textierul a povestit, peste ani, discuţia pe care a avut cu Rodrigo, la scurt timp după prima audiţie a cântecului.

ADVERTISEMENT

“Este cel mai bun cântec despre Maradona, toţi îl vor cânta. O să fie ultimul meu succes”, i-a spus Rodrigo Bueno lui Alejandro Romero. Câteva zile mai târziu, pe 24 iunie 2000, Rodrigo Bueno îşi pierdea viaţa într-un accident auto.

“Într-un sat s-a născut, aşa a fost dorinţa lui Dumnezeu, să crească şi să supravieţuiască, cu dorinţa umilă de a înfrunta orice adversar şi să-şi dorească să câştige de fiecare dată”, sunt primele versuri din piesa “La Mano de Dios”. La finalul cântecului, Rodrigo Bueno a strigat: “Te iubesc, Diego”.

ADVERTISEMENT

În filmul “Maradona”, regizat de Emir Kusturica, Diego este filmat în timp ce cânta “La Mano de Dios”, una dintre cele mai emoţionante secvenţe din timpul peliculei.

“La vida es una tombola”, cântecul dedicat de Manu Chao lui Diego Maradona

Un alt cântec foarte cunoscut, dedicat lui Diego Maradona, este “La vida es una tombola”. Versurile sunt considerate de argentinieni ca fiind foarte emoţionante, iar clipul video, extras din filmul lui Kusturica, este unul impresionant.

ADVERTISEMENT

Cântecul a apărut în 2007, iar unul dintre versuri sună astfel: “Dacă aş fi fost Maradona / Aş fi trăit la fel ca el”. Manu Chao i-a mai dedicat o piesă lui Diego, în 1994, ce purta numele de “Santa Maradona”.

Maradona şi celebrul dans pe piesa “Live is life”

Un moment celebru din cariera lui Diego Maradona este antrenamentul susţinut pe piesa “Live is life” a trupei Opus. Înainte meciul tur dintre Napoli şi Bayern Munchen, semifinala Cupei UEFA 1988-1989, “El Pibe de Oro” a jonglat pe ritmurile cântecului.

Napoli s-a impus în prima manşă a semifinalei, scor 2-0, şi a obţinut calificarea în finală, după 2-2 la Munchen. În ultimul act, italienii au învins-o pe VfB Stuttgart, scor general 5-4, cu Maradona pe lista marcatorilor în manşa tur.

ADVERTISEMENT