Life

Capitala europeană sub care se află tuneluri cu milioane de schelete. Ce s-a întâmplat, de fapt, aici

În ce capitală europeană se află tuneluri cu milioane de schelete. Ce s-a întâmplat aici, potrivit oamenilor de știință?
03.04.2024 | 14:28
Capitala europeana sub care se afla tuneluri cu milioane de schelete Ce sa intamplat de fapt aici
Explicația oamenilor de știință despre prezența a milioane de schelete din tunelurile zonei. Sursa foto: Viator
ADVERTISEMENT

Într-o capitală europeană, intens circulată și foarte vizitată de către români, se află tuneluri care pe unii i-ar înfiora dacă ar ști de existența lor. În interior se găsesc milioane de schelete. Cum este posibil?

În ce capitală europeană găsești tuneluri cu milioane de schelete

Este vorba despre Paris, capitala Franței, dar și cel mai mare oraș din această țară. De cum pășești în el îți vor atrage atenția o mulțime de lucruri și peisaje frumoase, diferite obiective istorice, și puțini s-ar gândi la ce ascund subsolurile zonei.

ADVERTISEMENT

În Paris sau ”Orașul Luminilor”, așa cum mai este cunoscut, se găsesc o mulțime de catacombe, care sunt mai degrabă un osuar ce adăpostește peste șase milioane de rămășițe ale unor oameni. Schelete sau componente ale acestora, precum craniile, sunt atent așezate în aceste pasaje subterane.

Catacombele din Paris pot fi vizitate, dar doar de către cei neînfricați. Ele sunt organizate pe sectoare, așa că ai face bine să fii însoțit de cineva dacă vei dori să explorezi locul. Unele oseminte sunt vechi de zeci de secole.

ADVERTISEMENT

După ce ați citit toate acestea, probabil vă întrebați ce caută aceste rămășițe în subteranul parizian și de ce nu sunt puse în sicrie, în morminte. Totul are legătură cu anul 1785, când populația Parisului creștea într-un ritm accelerat.

Se spune și că în cimitire nu se mai găseau, în acea perioadă, locuri de veci, iar autoritățile nu aveau posibilitatea de a le extinde. De asemenea, din cauza mirosului care venea din morminte și din cauza unor bacterii care s-au identificat în ape, s-a hotărât ca trupurile decedaților să fie puse în pasajele subterane.

ADVERTISEMENT

Catacombele din Paris, utile pentru trupurile decedaților cu secole în urmă

În tunelurile din Paris s-a constatat că există un spațiu mai larg pentru a fi puse rămășițele, decât în cimitire. Mii de oameni s-au chinuit foarte mult pentru a transfera trupurile neînsuflețite ale celor dragi, încât să mai elibereze locurile de veci și să dispară mirosul neplăcut. Operațiunea a durat doi ani.

În primă fază, scheletele sau oase din ele erau aruncate haotic în pasajele subterane din Paris. Autoritățile au observat că s-a format o dezordine de nedescris, așa că au ordonat ca osemintele să fie ”depozitate” în ordine.

ADVERTISEMENT

După ce localnicii au respectat ordinul autorităților, catacombele au căpătat un aspect misterios, ce părea destul de captivant pentru un turist. Drept urmare, osuarele au fost transformate în obiective turistice. Totul în jur este făcut din cranii și oase, inclusiv tavanul și podeaua. Ai avea curaj să vizitezi un astfel de loc?

ADVERTISEMENT