News

Capitala nu mai are locuri ATI pentru pacienții Covid-19. ”Avem probleme pentru cei în stare gravă”

Pentru prima oară de la intrarea în valul 4 al pandemiei, Capitala nu mai are locuri ATI pentru pacienții Covid-19. Medicii avertizează asupra problemelor apărute în cazul pacienților în stare gravă.
24.08.2021 | 13:00
Capitala nu mai are locuri ATI pentru pacientii Covid19 Avem probleme pentru cei in stare grava
ADVERTISEMENT

Intensificarea valului 4 al pandemiei de Covid-19 aduce probleme majore în sistemul medical din Capitală. În cel mai mare oraș al țării, locurile alocat în prezent pentru pacienții infectați cu noul coronavirus aflați în stare gravă sunt ocupate.

Medicii celor mai importante spitale recunosc situația și spun că tot mai mulți tineri nevaccinați ajung să se confrunte cu forme grave ale bolii și chiar cu decese.

ADVERTISEMENT

Din cauza crizei de paturi ATI din Capitală, un pacient aflat în stare gravă nu a găsit niciun pat la terapie intensivă și a fost transferat la Călărași.

Capitala nu mai are locuri ATI pentru pacienții Covid-19

Fiul pacientului din București a povestit, marți, faptul că pentru tatăl său, aflat în stare gravă, nu s-a mai găsit niciun loc ATI disponibil în București și în Constanța.

ADVERTISEMENT

Drept consecință, acesta a fost trimis la Călărași. Tânărul a mai spus, la Digi24, că părintele său nu a fost vaccinat anti-Covid-19 și suferă și de diabet, o boală extrem de periculoasă în combinați cu infecția Covid-19.

Situația gravă existentă în prezent în Capitală a fost confirmată de mai multe voci importante din conducerile spitalelor.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din București, Simin Aysel Florescu, a declarat, tot marți, că valul 4 al pandemiei de Covid-19 determină tot mai multe cazuri grave, inclusiv la pacienți tineri, oameni sănătoși care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați și au venit târziu la spital.

”Suntem în plin val 4. Nu se pune problema dacă vine sau nu vine. E aici și va urca în continuare. În acest moment, în spital mai mult de jumătate dintre pacienți sunt cu Covid.

ADVERTISEMENT

Din nou începem să avem probleme cu locurile pentru pacienții severi, cu pacienții care au nevoie de ATI și toate aceste cazuri sunt la pacienți nevaccinați sau vaccinați incomplet”, a avertizat managerul de la ”Victor Babeș”.

Spitalul Marius Nasta avea, luni, un singur loc disponibil la ATI

Criză a locurilor ATI Covid o întâlnim și la un alt spital important din București. În urmă cu o zi, managerul Institutului Marius Nasta spune că în secția Covid-19 mai există un singur pat liber la ATI.

”La Marius Nasta, în secția COVID, lucrurile nu stau rău, nu sunt foarte mulți pacienți internați, suntem la o capacitate de aproximativ 30% din paturi ocupate în secție, însă în secția de Terapie Intensivă, unde, e adevărat, sunt mai puține locuri, mai avem un singur pat liber”, a declarat managerul spitalului, Beatrice Mahler, potrivit realitatea.net.

Ministrul Sănătății: ”Avem 340 paturi ATI adulți și 110 pentru copii”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus, marți, într-o conferință de presă, că numărul paturilor ATI Covid dedicate adulților sunt de 340 la nivel național. De asemenea, 110 sunt alocate pentru copii.

”Acum avem 340 paturi ATI adulți, iar DSP-urile au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi ATI copii și pot crește numărul de paturi de îngrijire copii până la 1.600. Copiii pot fi tratați și în secțiile de adulți”, a spus oficialul Guvernului.

Prezent și el la conferință, șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că, în cazul în care va fi necesar, vor fi activate mai multe paturi ATI.

”Am avut și 1.600 de pacienți în stare gravă la ATI în valul 3. Există o rezervă care poate fi activată și pusă la dispoziția persoanelor aflate în stare gravă”, a spus Arafat.

ADVERTISEMENT