News

Capitala, oficial în scenariul verde. Ce restricții se ridică. Când se deschid toate școlile cu prezență fizică

13.05.2021 | 13:02
Capitala oficial in scenariul verde Ce restrictii se ridica Cand se deschid toate scolile cu prezenta fizica
ADVERTISEMENT

Capitala este și oficial în scenariul verde. Joi, prefectul Alin Stoica a anunțat ce restricții se ridică începând de vineri. De asemenea, acesta a mai precizat și când se deschid toate școlile cu prezență fizică în București.

După ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU), oficialul celui mai mare oraș din țară a enumerat relaxările decise de autorități, ca urmare a scăderii ratei de infectare cu COVID-19 la sub 1,5 la mie.

ADVERTISEMENT

După ce miercuri rata din Capitală era de 1,42 la mie, aceasta a ajuns joi la 1,30, cea mai mică din ultimele luni.

Prefectul Capitalei a anunțat noile măsuri de relaxare

După această ameliorare semnificativă a situației epidemiologice, prefectul Alin Stoica a anunțat, la finalul ședinței Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă București, care a avut loc de la ora 12:00, noile măsurile de relaxare a unor restricții, care vor intra în vigoare de la ora 00.00.

ADVERTISEMENT

”Rata a rămas sub 1,5 la mie și azi în Capitală. Asta înseamnă că sălile de spectacol și restaurantele se deschid la 50%, pot fi organizare evenimente drive-in, evenimente culturale în aer liber, până la 300 de participanți”, a spus Alin Stoica.

Noile măsurile de relaxare a unor restricții, care vor intra în vigoare de la ora 00.00:

  • deschiderea restaurantelor și a cafenelelor la 50% din capacitate
  • deschiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de spectacol la 50% din capacitate
  • deschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
  • permiterea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie
  • permiterea concertelor și spectacolelor în aer liber, cu până la 300 de spectatori.
ADVERTISEMENT

Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 1,30, faţă de 1,42, cât a fost miercuri.

Rata de incidență a scăzut sub pragul de 1,5 pentru prima dată, marți, conform GCS. Cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost de 7,08, pe 31 martie 2021.

ADVERTISEMENT

Când se deschid toate școlile cu prezență fizică în București

În ceea ce privește școlile din Capitală, prefectul spune că acestea se vor redeschide, toate, când rata de incidență a infectărilor va ajunge la sub 1 la mie.

”În scenariul adoptat de ordinul comun al ministerelor Sănătății și Educației, toți copiii merg la scoală când rata scade sub 1 la mie.

Deocamdată merg la scoală doar cei din ciclul primar și cei aflați în anii terminali, clasele VIII și XII”, a mai spus Stoica.

Tot joi, prefectul a mai precizat că rămâne în vigoare carantina pe timp de noapte, între orele 22.00 – 5.00, aceasta fiind o măsură dispusă de guvern prin Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România.

ADVERTISEMENT
Tags: