ADVERTISEMENT
News

Prefectul Capitalei anunț foarte important despre rata de vaccinare a profesorilor. Câte cadre didactice s-au imunizat până acum

Autor: Rareș Mușătoiu | 12.05.2021 | 21:22
Prefectul Capitalei anunț foarte important despre rata de vaccinare a profesorilor. Câte cadre didactice s-au imunizat până acum
Prefectul Capitalei anunț foarte important despre rata de vaccinare a profesorilor. Câte cadre didactice s-au imunizat până acum foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a oferit miercuri, la Digi24, un anunț extrem de important despre rata de vaccinare în rândul cadrului profesoral, explicând câți dintre aceștia s-au imunizat până în prezent.

ADVERTISEMENT

Rata de infectare în București a scăzut sub 1.5 la mie, iar dacă acest trend se va confirma și mâine, este foarte probabil ca de vineri Capitala să intre în scenariul verde.

Șeful DSU, Raed Arafat, a avertizat marți cetățenii României că este extrem de periculos în acest moment ca oamenii să considere că pandemia a trecut și că nu este necesar să se vaccineze.

Alin Stoica, prefectul Capitalei anunță câți profesori s-au vaccinat până în prezent

“Dacă se păstrează acest trend descrescător, atunci este posibil să ajungem spre unu la mie în curând, dar pasul de descreștere este din ce în ce mai mic, deci va mai dura probabil până să ajungem acolo.

ADVERTISEMENT

În jur de 40% dintre profesori din București sunt vaccinați, este o rată de vaccinare mică. În orice instituție, o asemenea rată aduce cu sine un risc crescut.

Nu cred că este vorba doar despre profesori, ca să avem o rată de vaccinare cât mai mare pe toate grupele de populație, ar trebui să avem o comunicare mai eficientă pentru a ajunge la oameni. Ar trebui să căutăm vectori potriviți pentru mai multe categorii de oameni.

Nu știu de ce rata de vaccinare a profesorilor este atât de scăzută în București, nu am un răspuns. Din ce am văzut, au fost puține cazuri de îmbolnăviri în rândul profesorilor și elevilor, nu pare un mediu nesigur, nu se transmite atât de mult virusul în școli.

ADVERTISEMENT

Aerisirea claselor este foarte ușor de realizat acum, în această perioadă, distanțarea dintre elevi este mai dificilă, dar eu încurajez toți profesorii să se vaccineze.

Nu vreau să blamez tot corpul profesional, aș vrea să mă uit prima dată peste niște date și o voi face foarte curând.

ADVERTISEMENT

Profesorii nu cred că se comportă ca alte corpuri profesionale, deși responsabilitatea lor este mai mare. Le-aș da un pic de răgaz să vedem dacă este o reticență sau a fost doar întâmplare nefericită”, a declarat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei: “Când mergem cu bicicleta în parc ar trebui să purtăm mască”

“Sălile de sport sunt deschise, vor funcționa pe baza tuturor regulilor stabilite, în spațiile comune atunci când nu se face sport, se poartă masca de protecție.

ADVERTISEMENT

Vor fi dezinfectate suprafețele, va trebui să fie asigurat un spațiu de cel puțin șapte metri pentru fiecare persoană. Când lucrezi nu trebuie să porți mască, dar când nu faci acest lucru, va trebui să o porți.

Ar trebui atunci când mergi cu bicicleta să porți mască, dacă mergi prin parc, pentru că nu este un efort fizic intens, este o plimbare de plăcere”, a adăugat prefectul Capitalei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT