News

Capul mumificat al unui băiețel, descoperit într-un colet destinat unei vedete din SUA

Vameșii argentinieni au descoperit capul unui băiețel într-un colet care era expediat unei vedete din Statele Unite ale Americii
01.01.2023 | 18:48
Capul mumificat al unui baietel descoperit intrun colet destinat unei vedete din SUA
În colet, alături de capul băiețelului era și o mască de Spider-man. Sursa foto: Daily Star
ADVERTISEMENT

Coletul era trimis din Argentina către Statele Unite, iar la o scanare de rutină a vameșilor argentinieni din timpul tranzitului s-a descoperit că aceasta conținea ceea ce păreau a fi oase umane.

Capul mumificat al unui băiețel, descoperit într-un colet

Vameșii din Monte Grande, Buenos Aires, Argentina au deschis coletul crezând că au de a face cu un caz de trafic cu rămășite umane.

ADVERTISEMENT

În momentul în care au deschis cutia coletului au descoperit în colet capul unui băiat despre care autoritățile susțin că are între 9 și 12 ani și care era mort de suficient timp pentru ca rămășițele să înceapă să se mumifice.

În interiorul coletului, capul mumificat al băiețelului era înfășurat într-un tifon, iar pentru ca misterul să fie și mai mare, alături a fost găsită și o mască de Spider-man.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Argentina, capul ar fi fost decapitat perfect, iar coletul era adresat unei celebrități americane cunoscute pentru participarea la reality show-uri.

Coletul se îndrepta spre New York

Autoritățile din Argentina au deschis o anchetă în acest caz și au transmis că expeditorul coletului a folosit o identitate falsă și caută acum să afle dacă celebritatea din SUA a cerut trimiterea cutiei sau dacă aceasta a fost expediată fără știrea ei.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației DailyStar, are citează presa din Argentina, pachetul se îndrepta spre Brooklyn, New York, iar rapoartele locale susțin că a fost etichetat ca fiind un “ornament artizanal Spider-Man”.

În cadrul anchetei, o echipă argentiniană de antropologie criminalistică a efectuat studii radiologice asupra rămășiței umane pentru a încerca să descopere identitatea victimei în acest caz.

ADVERTISEMENT

“Condițiile în care a fost descoperit sunt rare. De obicei se găsesc cranii scheletizate, dar nu mumificate”, a declarat pentru Correo Argentino, o sursă din cadrul anchetei.

În acest timp, capul mumificat a fost transferat la Departamentul de infracțiuni fiscale din Argentina, în urma unei decizii din partea unui tribunal penal economic național.

ADVERTISEMENT
Tags: