Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Caracterizare surpriză a lui Giovanni Costantino: „Este un antrenor care a citit Baltagul, varianta italiană”

Giovanni Costantino primește laude din partea conducerii lui FC U Craiova 1948. Italianul e considerat urmașul lui Jose Mourinho!
12.11.2023 | 16:56
Caracterizare surpriza a lui Giovanni Costantino Este un antrenor care a citit Baltagul varianta italiana
Caracterizare surpriză a lui Giovanni Costantino: „Este un antrenor care a citit Baltagul, varianta italiană”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Giovanni Costantino pare alegerea potrivită pentru banca tehnică a lui FC U Craiova 1948. Într-o intervenție telefonică la FANATIK SUPERLIGA, președintele Marcel Pușcaș a dezvăluit ce îl face special pe antrenorul italian.

Caracterizare surpriză a lui Giovanni Costantino: „E mai profund decât alții”

Giovanni Costantino (39 de ani), noul antrenor al lui FC U Craiova 1948, face impresie bună la șefi. Tehnicianul italian are deja patru meciuri pe banca oltenilor, trei în campionat, acolo unde a obținut două puncte, plus victoria din Cupa României.

ADVERTISEMENT

„E mai profund decât alții, în ciuda vârstei, e un antrenor foarte tânăr, dar eu am observat în luna care a trecut de când a venit, trei lucruri care mă pot face să afirm că e mai profund, lucruri pe care nu le-am văzut de când sunt eu la FCU. Eu cred că e un antrenor care a citit Baltagul, varianta italiană și asta îl poate duce la lucruri bune.

Are experiență, a fost secund, are 2-3 ani la principali, e un antrenor de perspectivă. Ca pe orice antrenor, rezultatele îl țin. Dacă va avea rezultate, va rămâne o perioadă mai lungă, dacă nu, probabil va urma drumul altora. Momentan e pe drumul bun.

ADVERTISEMENT

Eu am discutat cu fiecare antrenor în decursul timpului și poate am și polemizat. Poate eu văd într-un fel, el în altul. Unii mi-au dat dreptate în anumite situații, alții nu mi-au dat și au continuat după bunul lor plac și după cum au crezut de cuviință.

El a înțeles niște lucruri fără să i le spun eu sau cineva din staff-ul lui. Ceea ce mă duce cu gândul că e profund și poate să realizeze lucruri frumoase”, a declarat Marcel Pușcaș, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„Excepția Mourinho confirmă regula”

„Pentru că dacă nu a jucat fotbal nu se poate baza și pe instinctele de fost fotbalist cum o fac mulți. Sigur că instinctele astea sunt foarte importante într-o carieră. Excepțiile confirmă regula, Mourinho, să zicem.

Dar trebuie să compensezi cu ceva, dacă nu ai fost fotbalist, dacă nu ai simțit starea jucătorului, dacă nu ai fost în pielea lui, dacă nu te poți impune ca un fost mare nume, dacă nu simți schimbările, dacă nu simți stările de oboseală, tot ce e necesar în munca asta, trebuie să compensezi cu ceva.

ADVERTISEMENT

Cu ce compensezi atunci? Cu logica, cu inteligența, cu cartea. Altfel nu mai ești antrenor. Aici mi-a dovedit mie cel puțin că e pe un făgaș normal. Ca un italian să o ia de la juniori prin Finlanda, vouă ce vă spune? Mie îmi spune că vrea să lucreze. A înțeles rolul și a luat-o de jos”, a adăugat președintele lui FC U Craiova 1948.

FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și EXCLUSIV în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, doar pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Caracterizare surpriză a lui Giovanni Costantino: „Este un antrenor care a citit Baltagul, varianta italiană”

ADVERTISEMENT