Life

Care este cel mai murdar lucru din bucătăria ta. Puține gospodine știu cum să îl curețe, dar și când

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai murdar lucru din bucătăria ta? Uneori poate genera chiar și mirosuri destul de neplăcute.
23.06.2023 | 09:20
Care este cel mai murdar lucru din bucataria ta Putine gospodine stiu cum sa il curete dar si cand
Care este cel mai murdar lucru din bucătăria ta. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Poate că te-ai întrebat măcar odată care este cel mai murdar lucru din bucătăria ta. Este vorba despre un dispozitiv pe care multe gospodine evită să îl curețe constant, sau parte chiar uită să facă acest lucru.

Care este cel mai murdar lucru din bucătăria ta

El poate genera mirosuri neplăcute în bucătărie. Drept urmare, este esențial să știm cum să îl curățăm, dar și cum să îl întreținem. Care este deci cel mai murdar lucru din bucătăria ta? Tocătorul de resturi alimentare.

ADVERTISEMENT

Ce e drept, nu multe persoane din România au un astfel de dispozitiv. Americanii însă se bazează pe el. Acesta poate să toace cojile fructelor și a legumelor. De asemenea, în el se pot aduna resturi alimentare de carne și nu numai.

Într-adevăr, tocătorul este foarte util. Totuși, este cel mai murdar lucru din bucătărie și poate genera mirosuri neplăcute. Cum îl cureți și cum să eviți posibilele probleme? Ai nevoie de niște ingrediente simple, nu neapărat de substanțe din comerț.

ADVERTISEMENT

Potrivit housebeautiful.com, poți conta pe bicarbonatul de sodiu, dar și pe oțet. Este bine cunoscut faptul că aceste două ingrediente stau la baza multor trucuri când vine vorba de curățenia din bucătărie și nu numai.

Astfel, nu trebuie decât să amesteci bicarbonat de sodiu, oțet și apă, urmat de gheață și un strop de sare. Golește bine tocătorul și ai grijă să nu lași nimic în el. De asemenea, oprește și alimentarea la curent, astfel încât operațiunea să fie una cât se poate de sigură.

ADVERTISEMENT

Cum îl cureți corect

Adaugă apoi gheața alături de bicarbonatul de sodiu. Dispozitivul trebuie să meargă până când gheața este măcinată. Sarea are și ea de asemenea un rol esențial.  Aceasta funcționează precum un scrub când vine vorba de curățare, alături de gheață.

Mai mult de atât, nu deteriorează lamele tocătorului. Iar pentru un miros plăcut după ce ai curățat cel mai murdar obiect din bucătărie poți adăuga coji de lămâie ori de portocală. Acesta oferă un miros proaspăt, care va dura ceva timp.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu se adaugă în scurgerea chiuvetei, alături de oțet. Se poate turna și sucul de lămâie alături de cel de portocale. Amestecul se lasă să acționeze 10 minute, iar apoi totul se clătește cu apă fierbinte.

Iar pentru ca lamele tocătorului să fie curate, cuburile de gheață sunt esențiale alături de sare. Acest truc poate fi utilizat oricând este nevoie. Drept rezultat, cel mai murdar lucru din bucătăria ta va funcționa la capacitate maximă, iar mirosurile neplăcute vor fi istorie.

ADVERTISEMENT