Life

Care este culoarea anului 2023. Este descrisă ca fiind o nuanță care ”pulsează cu mișcare”

A fost aleasă culoarea anului 2023. Ce spune Institutul Pantone despre ea: ”Este îndrăzneață. Este spirituală și incluzivă”.
02.12.2022 | 11:25
Care este culoarea anului 2023 Este descrisa ca fiind o nuanta care pulseaza cu miscare
A fost aleasă culoarea anului 2023. Ce spune Institutul Pantone despre ea. Sursa foto: pantone.com
ADVERTISEMENT

Care este culoarea anului 2023. Este descrisă ca fiind o nuanță care ”pulsează cu mișcare” și care promovează optimismul și bucuria. În plus, specialiștii în domeniu adaugă că este o nuanță foarte îndrăzneață.

A fost aleasă culoarea anului 2023. Ce spune Institutul Pantone despre ea

Institutul Pantone a anunțat care este culoarea pentru anul viitor. Este vorba de o nuanță care va domina atât lumea modei, cât și a designului. Mai exact, specialiștii au transmis că aceasta se numește Viva Magenta.

ADVERTISEMENT

Descrisă ca fiind exuberată și ca un „roșu animat, care pulsează cu mișcare”, culoarea vorbește despre puterea și vitalitatea care sunt atât de necesare în crearea unui viitor pozitiv. În plus, a fost aleasă în raport cu provocările la care a fost supusă omenirea în ultima perioadă.

Concret, Pantone 18-1750 Viva Magenta este o nuanță vibrantă de roșu purpuriu. Este un adevărat exemplu de echilibru, fiind bazată pe tonuri calde și reci în aceeași măsură. Originile culorii sunt ancorate în natură.

ADVERTISEMENT

De asemenea, această nuanță electrizantă poate fi găsită atât în sfera fizică, cât și în cea virtuală. O astfel de culoare reprezintă șansa reconectării cu istoria, imaginând în același timp un viitor mai luminos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Cum a fost aleasă culoarea anului 2023

„Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune.

ADVERTISEMENT

Este o culoare care vibrează cu adevărat cu vervă și vigoare, care demonstrează un nou semnal de putere, ceea ce este ceva de care avem cu toții nevoie pentru un viitor mai optimist. 

Viva Magenta e roșu animat, care pulsează cu mișcare. Sperăm că simbolismul din această culoare va crea o lume dinamică ce încurajează experimentarea”, a declarat directorul executiv al institutului, Leatrice Eiseman, pentru TIME, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, culoarea anului 2023 comunică putere, dar într-un mod asertiv, nicidecum agresiv. Natura și coloranții din coșenila roșie, folosiți încă din secolul al II-lea î. Hr. au fost principalele surse de inspirație pentru selecția de anul următor.

ADVERTISEMENT