Life

Leguma banală din România care e regina detoxurilor. Ajută ficatul, inima și ochii, deși costă puțin peste 1 leu. Cum să o folosești ca să ai rezultate imediat

Ce legumă banală din România este regina detoxurilor. Îmbunătățește activitatea ficatului, a inimii și a ochilor. Costă foarte puțin.
03.02.2024 | 10:30
Leguma banala din Romania care e regina detoxurilor Ajuta ficatul inima si ochii desi costa putin peste 1 leu Cum sa o folosesti ca sa ai rezultate imediat
Din legumă se pot prepara și sucuri pentru detoxifiere. Sursa foto: Andreea Raicu
ADVERTISEMENT

O legumă banală din România este foarte bună pentru detoxifierea organismului. Îl curăță de toate toxinele dacă este consumată regulat, mai ales sub formă de suc sau smoothie. Contribuie în primul rând la reglarea ficatului, a inimii și a vederii.

Ce legumă te ajută să-ți cureți organismul. Este foarte ieftină și des consumată

Leguma la care facem referire se folosește la aproape orice mâncare și se poate cumpăra din orice magazin alimentar sau piață. Nu costă foarte mult, așadar este la îndemâna oricui. Este bogată în vitamine, fiind de mare folos și pentru scăderea glicemiei sau a colesterolului.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre pătrunjel. Bun la gust, cu miros plăcut și cu un aspect plăcut, în același timp, ai face bine să-l incluzi în meniul zilnic. Pătrunjelul este foarte util și pentru diete. Va oferi o aromă aparte dacă îl vei adăuga într-o salată verde sau într-o salată caldă.

Pătrunjelul este un bun prieten și cu supele sau ciorbele. Cum acestea se consumă calde, va fi combinația perfectă pentru a scăpa de o răceală sau de o gripă. Mai mult decât atât, pătrunjelul se poate pune și în cremele de brânză sau în sosuri și este recomandat a fi consumat în stare crudă.

ADVERTISEMENT

Pătrunjelul, foarte bun în stare crudă. Poate preveni cancerul

Legumele cruzi au mai multe vitamine decât în momentul când le coci sau fierbi. De altfel, experții în medicină au observat de-a lungul studiilor lor faptul că pătrunjelul dispune de nutrienții necesari pentru prevenirea și combaterea celulelor canceroase. Cel mai mult împiedică dezvoltarea cancerului de piele, conform medlife.ro

Totodată oamenii de știință au găsit în compoziția pătrunjelului o substanță chimică naturală, numită apigenină. Ulterior, numeroasele investigații au arătat că aceasta reduce dimensiunea unei tumori, a unei forme agresive de cancer de sân. Pe viitor, se ia în calcul ca apigenina să fie un real tratament contra cancerului.

ADVERTISEMENT

Totuși, cel mai bine este să mergi la medic dacă suferi de o asemenea afecțiune. Însă, nu ezita să te alimentezi și cu pătrunjel, mai ales că are proprietăți de detoxifiere. Îl poți cumpăra cu doi lei sau trei legătura și, dacă nu reușești să-l consumi pe loc, îl poți depozita la frigider.

În pătrunjel s-a mai descoperit și miricetină, care poate trata diabetul. Cercetările au demonstrat că miricetina scade nivelul zahărului din sânge și diminuează rezistența la insulină. Îți oferă senzația de sațietate și nu vei mai avea poftă de dulciuri.

ADVERTISEMENT

Pătrunjelul acționează și ca un diuretic natural puternic. Așadar, datorită acestei legume vei scăpa de senzația de balonare și te vei simți mai bine. Având în vedere cele menționate, ar trebui să-ți propui să-l mănânci mai des, pentru o sănătate garantată.

ADVERTISEMENT