Life

Care este, de fapt, scopul căsătoriei. Puțini oameni cunosc adevărul. Îndrumări pentru o viață frumoasă de familie

Care este, de fapt, scopul căsătoriei. Sunt puțini oameni care cunosc adevărul despre aceasta. Ce îndrumări poți folosi pentru o viață mai bună.
15.12.2023 | 21:55
Care este de fapt scopul casatoriei Putini oameni cunosc adevarul Indrumari pentru o viata frumoasa de familie
Care este, de fapt, scopul căsătoriei. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este, de fapt, scopul căsătoriei. Sunt puține persoane care cunosc adevărul despre acest lucru atât de important.

Care este, de fapt, scopul căsătoriei

Scopul căsătoriei este unul mult mai profund decât am crede. Nu este doar pentru a lega dragostea dintre doi oameni, ci pentru a ne mântui.

ADVERTISEMENT

Mântuirea reciprocă este așadar scopul căsătoriei, iar cei doi parteneri de viață nu trebuie să înceteze să se facă mai buni și să crească spiritual, împreună.

Pentru femei, acest lucru atârnă și mai greu, spun duhovnicii. Aceștia ne învață că femeia trebuie să fie mult mai pregătită deoarece ea trebuie să își asume și faptul că va da naștere unor prunci.

ADVERTISEMENT

De educația lor trebuie să se ocupe împreună cu soțul, dar mama este cea care aduce pe lume copiii, o responsabilitate mult mai mare.

„Aşa că, dragii mei, o căsnicie se poate întemeia pe o iubire adevărată şi pe o coordonată exclusiv creştină. E o mare greşeală să te îndrăgosteşti de un băiat sau de o fată şi să punem problema căsătoriei pentru că mi-e drag de el sau de ea. Nu, nu!

ADVERTISEMENT

Trebuie văzut, cât de cât, dacă sunt străbătuţi de fiorii sfintei răspunderi pe care o cere căsătoria. Pentru că o femeie care se căsătoreşte va naşte şi ea trebuie să renască copilul prin educaţie. Deci trebuie să fie foarte pregătită”, spun duhovnicii, conform Doxologia.

Îndrumări pentru o viață frumoasă de familie

Duhovnicii ne învață și ce să facem pentru o viață de familie frumoasă. Sunt mai multe sfaturi de care trebuie să ținem cont.

ADVERTISEMENT

Preoții ne învață că trebuie să ne ușurăm unul altuia viața. Astfel, partenerii trebuie să se ajute unul pe altul și să își ia din greutățile zilnice ale vieții.

De asemenea, preoții spun că oamenii căsătoriți trebuie să facă mulți copii, atâția cât le permite sănătatea.

„Chiar de la început, când se căsătoresc, este bine ca soţii să aibă acelaşi duhovnic. Aceasta îi ajută foarte mult. Duhovnicul vede defectele şi slăbiciunile fiecăruia şi le „strunjeşte” precum tâmplarul, ca să se potrivească între ei”, a spus Cuviosul Paisie Aghioritul.

ADVERTISEMENT