Life

Câte icoane trebuie să avem în casă. Ce ne învață preoții

Câte icoane trebuie să avem în casă, de fapt. Preoții au o explicație clară la această întrebare a credincioșilor. Ce spun aceștia.
20.11.2023 | 21:58
Cate icoane trebuie sa avem in casa Ce ne invata preotii
Câte icoane trebuie să avem în casă. Foto: Doxologia
ADVERTISEMENT

Câte icoane trebuie să avem în casă, de fapt. Există un sfat din partea preoților referitor la câte icoane ar trebui să ținem.

Câte icoane trebuie să avem în casă

Cel mai bine ar fi să avem câte o icoană în fiecare cameră din casă. Nu există un număr corect sau greșit de icoane, dar conform preoților fiecare cameră ar beneficia să aibă o icoană.

ADVERTISEMENT

Preotul Constantin Coman spune că nu trebuie să mai punem alte lucruri pe peretele cu icoana. Pe scurt, peretele camerei trebuie dedicat doar acesteia. În acest fel, credincioșii nu sunt tentați să se gândească la alte lucruri iar timpul dedicat rugăciunii este special.

„Este bine să avem în fiecare cameră câte o icoană. Locul icoanei în casă este pe peretele de răsărit.

ADVERTISEMENT

Pe peretele cu icoana nu trebuie să mai punem nimic altceva, pentru că atenția noastră să nu fie atrasă de alt lucru atunci când ne rugăm în fața icoanei și pentru că nu este bine să punem alături de icoană lucruri care nu au legătură cu aceasta”, spune părintele Constantin Coman, potrivit Doxologia.

Unde este bine să fie așezate icoanele

Icoanele trebuie puse întotdeauna la răsărit. Preoții explică faptul că de la răsărit vine lumina și acesta este semnul lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în camera în care ne rugăm ar fi bine să existe mai multe icoane.

„Punem icoana la răsărit pentru că ne rugăm întotdeauna cu fața la răsărit, și la biserică și acasă.

Răsăritul, locul de unde ne vine lumina, este semnul lui Dumnezeu, al Mântuitorului Hristos, numit în rugăciunile Bisericii Răsăritul cel de sus, Soarele Dreptății, etc…

ADVERTISEMENT

Apoi, lumina este semnul lui Dumnezeu, al binelui și al lucrurilor bune care se fac la lumina zilei, în timp ce apusul, întunericul este semnul răului și al lucrurilor care se fac la întuneric”, a mai povestit părintele, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT