News

”Monstrul” din Caracal caută mântuirea divină. Gheorghe Dincă și-a schimbat look-ul și s-a botezat din nou în penitenciar

Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea și uciderea Alexandrei și Luizei, Dincă s-a pocăit și a intrat într-o asociație penticostală.
24.02.2023 | 16:59
Monstrul din Caracal cauta mantuirea divina Gheorghe Dinca sia schimbat lookul si sa botezat din nou in penitenciar
Gheorghe Dincă a făcut și o schimbare de look Foto: family2fam.wordpress.com
ADVERTISEMENT

Condamnarea decisă de Tribunalul Olt nu este definitivă, însă bărbatul supranumit ”Monstrul” din Caracal spera la o condamnare mult mai blândă. Se pare că după aflarea sentinței, Dincă a decis să se pocăiască.

Gheorghe Dincă și-a schimbat look-ul și s-a botezat din nou

Gheorghe Dincă a fost primit în rândurile unei asociații penticostale condusă de omul de afaceri Mike Olari. „Foarte mulți deținuți, mai ales ‘viețașii’ cer mântuirea Domnului. Speră că așa scapă de păcatele comise”, au declarat pentru Adevărul surse din Penitenciarul Craiova, unde este încarcerat Gheorghe Dincă.

ADVERTISEMENT

Primirea lui Dincă în rândurile asociației „Misiunea Family to Family” a fost anunțată chiar de către reprezentanții organizației care l-a botezat pe bărbatul condamnat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

„Un lucru greu de crezut, dar nu imposibil pentru Dumnezeu! Deși el ne-a cerut botezul în apă cu peste 6 luni în urmă, noi am tot ezitat, fiindcă doream să fim siguri că ceea ce facem este real și după voia Domnului”, a spus omul de afaceri Mike Olari, cel care conduce asociația.

ADVERTISEMENT

„Pe data de 19 Februarie când a avut loc un botez Nou Testamental în Penitenciarul din Craiova, a trebuit să cedăm și să-l primim și pe el, împreună cu alte șapte persoane în apa botezului.

Nu am cedat din cauza insistențelor lui, fiindcă el, bazat pe cazul tâlharului de pe cruce, care nu a fost botezat și totuși Isus l-a primit în RAI, el a renunțat să mai insiste, dar schimbarea atitudinii lui și comportamentul lui, ne-au convins că Dumnezeu s-a atins de el, fapt care a produs nașterea din nou!

ADVERTISEMENT

Împreuna cu un grup de 14 frați (slujitori și cântăreți) ne-am deplasat împreună în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranță, unde Dumnezeu a primit încă opt persoane în Împărăția Cerurilor! A fost un timp de vis, ceva unic, înălțător, binecuvântat, greu de descris”, a mai spus Mike Olari.

Liderul asociației religioase a dat publicității o înregistrare video în cadrul căreia apare și Gheorghe Dincă, care citește de pe o foaie: „Am făcut și fapte cu care nu mă pot mândri”. Imaginile nu prezintă și botezul propriu zis.

ADVERTISEMENT

Asociația a publicat pe site-ul său și o fotografie în care Dincă apare alături de alți șapte deținuți desculț și îmbrăcat în alb. Dincă a făcut și o schimbare de look, alegând să-și lase mustață.

Gheorghe Dincă a fost condamnat în septembrie 2022, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, viol și profanare de cadavre, trafic de persoane și trafic de minori. Sentința nu este definitivă și a fost atacată cu apel de familia Luizei Melencu. Pe lângă condamnare, Gheorghe Dincă este obligat la plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două tinere.

ADVERTISEMENT