News

Care este numărul real al cazurilor de coronavirus din China? Rezultatele unui studiu au scos la iveală o cifră uriaşă a îmbolnăvirilor

23.04.2020 | 11:41
Care este numarul real al cazurilor de coronavirus din China Rezultatele unui studiu au scos la iveala o cifra uriasa a imbolnavirilor
ADVERTISEMENT

Conform unui studiu al cercetătorilor din Hong Kong, numărul real al cazurilor de coronavirus din China ar fi 232.000 de infectaţi, faţă de cifrele oficiale care spuneau la vremea respectivă că sunt 55.000 de pacienţi. 

Care este numărul real al cazurilor de coronavirus din China?

China a raportat 55.000 de cazuri pe data de 20 februarie, însă potrivict cercetătorilor de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Hong Kong, publicată în Lancet, numărul este de patru ori mai mare.

ADVERTISEMENT

În acest moment, China a raportat peste 83.000 de cazuri. La nivel global, numărul de decese cauzate de COVID-19 a depăşit 183.000, iar numărul de cazuri la nivel mondial este de peste 2,6 milioane de oameni.

Comisia Naţională de Sănătate din China a emis şapte versiuni ale definirii unui caz COVID-19 între 15 ianuarie şi 3 martie, iar studiul a constatat că aceste modificări au avut “un efect substanţial” asupra numărului de infecţii.

ADVERTISEMENT

“Am estimat că până la 20 februarie 2020 ar fi existat 232.000 de cazuri confirmate în China, spre deosebire de 55.508”

Ambasadorul Chinei în Statele Unite a cerut “o regândire serioasă de la bază” a relaţiei dintre cele două ţări şi i-a criticat pe politicienii americani pentru că îi ignoră pe oamenii de ştiinţă şi fac acuzaţii “fără temei”.

Studiul din Hong Kong a analizat datele până la 20 februarie culese de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Wuhan. S-a estimat că modificările aduse de autorităţi au crescut proporţia cazurilor depistate şi numărate între 2,8 şi 7,1 ori.

ADVERTISEMENT

“Dacă cea de-a cincea versiune a definiţiei COVID-19 ar fi fost aplicată pe tot parcursul focarului cu o capacitate de testarea suficientă, am estimat că până la 20 februarie 2020 ar fi existat 232.000 de cazuri confirmate în China, spre deosebire de 55.508”, se arată în studiu, citat de Guardian.

China a anunţat cu 50% mai multe decese în Wuhan faţă de cifrele anunţate iniţial

Pe măsură ce cunoştinţele ştiinţifice şi capacitatea de laborator au evoluat, definiţia unui caz confirmat s-a extins pentru a include cazuri cu simptome mai uşoare sau fără legături epidemiologice cu Wuhan sau alte cazuri cunoscute.

ADVERTISEMENT

China s-a confruntat cu un scepticism continuu în ceea ce priveşte raportarea cazurilor de coronavirus. Săptămâna trecută, autorităţile chineze au anunţat că numărul deceselor de la Wuhan, primul focar al virusului, a crescut cu 50%, faţă de cifrele anunţate iniţial.

 

ADVERTISEMENT