Sport

Care este secretul lui Novak Djokovic? “Are o abilitate specială”

Fostul antrenor al lui Novak Djokovic, Boris Becker, a dezvăluit care este secretul lui Novak Djokovic. Tenismenul sârb a devenit unul dintre cei mai buni jucători din istorie.
30.10.2023 | 10:37
Care este secretul lui Novak Djokovic Are o abilitate speciala
Fostul antrenor al lui Novak Djokovic, Boris Becker, a dezvăluit care este secretul lui Novak Djokovic. Tenismenul sârb a devenit unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jucătorul sârb a ajuns la 36 de ani și domină tenisul mondial împotriva unei noi generații de sportivi talentați. În 2023, Novak Djokovic a câștigat 3 titluri de Grand Slam, iar fostul său antrenor a dezvăluit care este secretul performanțelor. Boris Becker susține că sârbul are o abilitate specială, care îl ajută în cele mai importante meciuri.

Novak Djokovic, tenismenul cu cele mai multe titluri de Grand Slam

Sezonul acesta a fost unul dintre cele mai bune din carieră pentru sârb. Chiar dacă vârsta sugerează că ar trebui să se gândească la retragere, Novak Djokovic demonstrează la fiecare turneu important contrariul. În 2023, tenismenul de 36 de ani a câștigat Australian Open, Roland Garros, US Open și turneul Masters.

ADVERTISEMENT

Nole a reușit să ajungă și în finala de la Wimbledon, însă Carlos Alcaraz nu i-a oferit șansa sârbului de a câștiga toate cele 4 Grand Slam-uri. Chiar dacă a avut mereu adversari mai tineri, Djokovic a reușit să domine aproape fiecare meci din acest sezon. Astfel, anul acesta, Novak a reușit să câștige 45 de meciuri din cele 50 în care a fost implicat.

Sportivul a obținut titlul de Grand Slam cu numărul 24 și a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie, dar la egalitate cu Margaret Court. Aceștia sunt urmați în clasament de Serena Williams (23), Rafael Nadal (22), Steffi Graf (22) și Roger Federer (20). În cariera sa, printre cele mai importante titluri, Djokovic a mai câștigat și Cupa Davis. Dar, și o Medalie Olimpică de bronz.

ADVERTISEMENT

Care este secretul lui Novak Djokovic?

Boris Becker a fost câștigător a 6 titluri de Grand Slam și fost antrenor al lui Novak Djokovic. Neamțul a vorbit despre secretul sportivului care domină tenisul mondial. Becker a fost timp de 3 ani mentorul sârbului și împreună au câștigat 6 Grand Slam-uri și 14 turnee Masters.

Fostul tenismen neamț susține că Nole are o abilitate specială care îi permite să reușească toate aceste performanțe, chiar și la vârsta de 36 de ani. Sârbul știe cum să își dozeze energia și cum să o aloce fiecărui turneu în parte. Pe lângă aceste lucruri, mentalitatea este unul dintre lucrurile importante, care îl fac pe Djokovic să se dueleze la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

“La 36 de ani, rețeta succesului lui Novak Djokovic este abilitatea de a-și diviza forțele, după care cea de a le aduna când joacă în turnee importante. Să zicem, la turneele de Grand Slam, este de obicei în formă, e foarte concentrat, focusat pe obiectivul său. Apoi face de obicei o pauză radicală, care îi permite să se odihnească”, a dezvăluit Becker, potrivit celor de la We Love Tennis.

Rafa Nadal, uimit de realizarea lui Novak Djokovic și mândru de Carlos Alcaraz

Anul acesta, Carlos Alcaraz a avut șansa de a-l învinge pe Novak Djokovic în finala de la Roland Garros. Însă, spaniolul a cedat fizic și nu a reușit să se impună. Cu toate acestea, la Wimbledon, Alcaraz și-a luat revanșa în fața lui Djokovic și a câștigat în fața locului 1 ATP. Rafael Nadal a fost uimit de performanța sportivului sârb, după ce a câștigat cele 3 Grand Slam-uri. Totodată, fostul număr 1 mondial a fost mândru de compatriotul său.

ADVERTISEMENT

“Nu, nu mă așteptam (n.r. ca diferența dintre Djokovic și restul jucătorilor să fie atât de mare). Mi l-am imaginat pe Djokovic câștigând Grand Slam-uri, dar nu mi-l imaginam câștigând trei. Pentru că există o generație tânără care este foarte puternică.

Ei bine, cred că Alcaraz a avut o oportunitate grozavă la Roland Garros de a-l împiedica pe Djokovic să câștige trei titluri, dar, din păcate, i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat din punct de vedere fizic. Mai târziu a compensat și a realizat ceva istoric pentru sportul nostru, la Wimbledon, și sunt fericit pentru asta.”, a spus ibericul pentru as.com.

ADVERTISEMENT