Sport

Novak Djokovic, răzvrătire împotriva ATP: ”Nu oferă sprijin”

Novak Djokovic este deranjat de atitudinea conducătorilor ATP cu privire la jucătorii de tenis.
26.10.2023 | 19:20
Novak Djokovic razvratire impotriva ATP Nu ofera sprijin
Novak Djokovic, atac la adresa ATP. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Novak Dokovic a atacat ATP printr-o declarație, spunând că aceștia nu reprezintă corect jucătorii de tenis. El este de părere că PTPA este asociația care apără corect drepturile jucătorilor.

Novak Djokovic atacă ATP

Nole spune că organismul de conducere din tenisul mondial nu urmărește cu adevărat interesele jucătorilor. El spune asta în ideea în care asociația fondată de el, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (PTPA) este, conform lui, singura entitate ce reprezintă cu adevărat interesul jucătorilor.

ADVERTISEMENT

El și-a exprimat poziția cu privire la modul în care ATP poate îmbunătăți tenisul. El crede că ATP ar fi trebuit să sprijine înființarea PTPA.

Sportivul de 36 de ani crede că asociația lui, care urmărește implementarea de transparență și echitate în tenis, poate deveni o voce pentru toți jucătorii de tenis.

ADVERTISEMENT

Alte organisme de conducere din sportul nostru nu au fost cu adevărat un sprijin pentru PTPA, aș spune chiar că au ignorat PTPA. Dar noi suntem acolo și devenim din ce în ce mai puternici pe zi ce trece, câștigând mai multă încredere și mai mult sprijin din partea jucătorilor.

Tenismenii recunosc importanța PTPA ca organizație pentru ei și ca reprezentantă a drepturilor lor. Pentru că, până la urmă, suntem singura asociație din sportul nostru care apără cu adevărat 100% din interesul jucătorilor“, a transmis Nole.

ADVERTISEMENT

Reacția lui vine la câteva zile după ce directorul executiv al PTPA, Ahmad Nassar, a declarat că jucătorii ar trebui să aleagă singuri unde vor să joace, după ce s-a aflat că Arabia Saudită vrea să organizeze turnee începând de anul următor.

Antrenorul lui Nole așteaptă revenirea lui Nadal

Goran Ivanisevic, antrenorul lui Novak Djokovic, crede că Rafael Nadal își va reveni la forma de altădată și este unul dintre principalii favoriți pentru câștigarea Roland Garros și pentru obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că nivelul lui Nadal va fi bun, nu ar reveni dacă nu s-ar simţi pregătit, şi sunt sigur că la Roland Garros va fi periculos.

De fapt, va fi şi mai periculos anul acesta, pentru că nimeni nu a fost vreodată atât de dominant ca Nadal la Roland Garros şi este posibil ca, în anul Jocurilor Olimpice, să ţintească dubla coroană la Paris“, a spus croatul.

ADVERTISEMENT