Life

Care sunt cele mai sănătoase mezeluri. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic

Ce mezeluri sunt bune pentru sănătatea umană. Dezvăluirea a fost făcută publică de nutriționistul vedetelor Mihaela Bilic.
11.03.2024 | 12:50
Care sunt cele mai sanatoase mezeluri Secretul dezvaluit de Mihaela Bilic
Ce mezeluri sunt bune pentru sănătatea umană. Dezvăluirea a fost făcută publică de nutriționistul vedetelor Mihaela Bilic. Sursa foto: Facebook / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai sănătoase mezeluri. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic. Ce aspecte trebuie luate în calcul atunci când mergem la supermarket pentru a achiziționa diverse alimente pentru prepararea sandwich-urilor.

Ce mezeluri sunt bune pentru sănătatea umană. Dezvăluirea a fost făcută publică de nutriționistul vedetelor Mihaela Bilic

Ce mezeluri sunt bune pentru sănătatea umană. Dezvăluirea a fost făcută publică de nutriționistul vedetelor Mihaela Bilic care este de părere că este foarte important ca acestea să fie foarte proaspete atunci când sunt cumpărate.

ADVERTISEMENT

Renumitul medic a explicat că fiecare persoană în parte poate consuma mezeluri, însă cantitatea trebuie să fie una moderată. Doctorul le sugerează oamenilor să mănânce aproximativ 50 de grame de mezeluri pe zi.

Mai mult decât atât, consideră că mezelurile premium, adică cele crud-uscate, trebuie să fie pe primul loc. Aceste produse sub văzute ca un fel de super-carne, unii producători notând acest aspect pe eticheta lor.

ADVERTISEMENT

„Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium, mezelurile crud-uscate, deci asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță.

Efectiv carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat. Mezelurile sunt intense în gust”, a spus Mihaela Bilic, notează csid.ro.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic, sfaturi pentru consumul de mezeluri

Mihaela Bilic a mai subliniat faptul că mezelurile prin afumare și prin deshidratare pierd apa și atunci concentrează proteinele și grăsimea. Acesta este motivul pentru care medicul le consideră o „super carne”.

„Atunci când le consumăm trebuie să le tăiem extrem de subțire. Porția corectă de mezeluri, pentru că de aici vine toată problema, trebuie să fie mult mai mică decât de carne.

ADVERTISEMENT

Deci dacă la carne avem porție corectă de 125-150 de grame, la mezeluri, cum ar fi salamul de Sibiu, porția corectă este ca și la brânzeturi – 30-50 de grame”, a mai spus Mihaela Bilic.

Persoanele care țin la siluetă trebuie să consume neapărat șuncă fiartă, susține nutriționistul. Vedeta a mai precizat că mezelurile trebuie să fie de calitate și să aibă pe etichetă trecut un procent de minim 80%.

ADVERTISEMENT