Life

La ce să te uiți pe etichetă când cumperi mezeluri. Dezvăluirea Mihaelei Bilic: ”Cum făceau bunicii noștri”

Ce nu trebuie să omiți atunci când citești ambalajele mezelurilor. Mihaela Bilic vine cu câteva sfaturi din vremea bunicilor.
14.02.2024 | 00:15
La ce sa te uiti pe eticheta cand cumperi mezeluri Dezvaluirea Mihaelei Bilic Cum faceau bunicii nostri
Ce nu trebuie să omiți atunci când citești ambalajele mezelurilor. Mihaela Bilic vine cu câteva sfaturi din vremea bunicilor. Sursa foto: Facebook / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

La ce să te uiți pe etichetă când cumperi mezeluri. Dezvăluirea Mihaelei Bilic despre cum făceau bunicii noștri șunca, șambonul sau salamul, care în ziua de azi sunt nelipsite din alimentația adulților și a celor mici.

Ce nu trebuie să omiți atunci când citești ambalajele mezelurilor. Mihaela Bilic vine cu câteva sfaturi din vremea bunicilor

Ce nu trebuie să omiți atunci când citești ambalajele mezelurilor. Mihaela Bilic vine cu câteva sfaturi din vremea bunicilor. Nutriționistul vedetelor spune că nicio etichetă curată nu trebuie să conțină mai mult de cinci ingrediente.

ADVERTISEMENT

În cazul în care se depășește acest număr este cazul să nu mai achiziționăm respectivul produs pentru că sigur nu ne va face bine în organism. Vedeta transmite și că mezelurile nu se mănâncă la fel de des precum carnea.

Porția de mezeluri reprezintă doar o treime din cea de carne. Pe de altă parte, medicul consideră că informațiile care spun că aceste produse sunt pline de nitriți, considerați periculoși pentru corpul uman, sunt scoase din context.

ADVERTISEMENT

„Uitați-vă pe etichetă! Avem mezeluri care nu conțin niciun fel de aditivi, niciun fel de conservanți și în care veți regăsi, așa cum făceau bunicii noștri, acasă, ingredientele curate: carne, condimente, sare.

Nu putem arunca mezelurile la coșul de gunoi, pe sistemul desființăm mezelurile, dar este o chestiune de alegere”, a transmis Mihaela Bilic în urmă cu puțină vreme, în emisiunea La Măruță.

ADVERTISEMENT

„În momentul în care alegi un produs care are mai mult de 4-5 ingrediente pe etichetă, nu mai este un produs sănătos și mai bine îl lăsăm în raft”, a completat medicul nutriționist, mai arată sursa citată anterior.

Mihaela Bilic, despre rolul pe care îl au nitriții

Mihaela Bilic a discutat inclusiv despre rolul pe care îl au nitriții care se găsesc în mezelurile de pe rafturile magazinelor. Nitratul de sodiu a fost folosit la fel ca și sarea, pentru a conserva carnea, însă are și alte beneficii.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul doctor susține că produsele care au această substanță nu au risc de îmbolnăvire, ci joacă un rol de protecție. Așadar, clienții nu trebuie să se sperie de Salmonella sau Toxina botulinică pentru că nitriții omoară aceste bacterii care sunt cu risc vital.

Mai mult, nitriții împiedică râncezirea. Totodată, nutriționistul spune că inclusiv grăsimile din carne sunt protejate în prezența acestora. Nitriții sunt antioxidanți, ceea ce determină culoarea gri-cenușie în contact cu aerul.

„Mezelurile cu nitriți rămân în continuare roz la aspect, lucru care este vital pentru simțurile noastre. Dacă culoarea ar fi de culoare gri-cenușie nu am putea să o mâncăm”, a mai adăugat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT