Life

Care sunt cele mai sigure orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul, surpriză uriașe pentru Cluj și Timișoara

Care sunt cele mai sigure orașe din lume. Pe ce loc sunt orașele din România. Bucureștiul este pe un loc surprinzător, la fel și Cluj!
21.10.2023 | 17:52
Care sunt cele mai sigure orase din lume Pe ce loc se afla Bucurestiul surpriza uriase pentru Cluj si Timisoara
Care sunt cele mai sigure orașe din lume. Foto Colaj Fanatik / Youtube
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai sigure orașe din lume.Pe ce loc este Capitala, de fapt. Este o surpriză în cazul Timișoarei și a Clujului!

Care sunt cele mai sigure orașe din lume

Lista celor mai sigure orașe din lume ne arată că pe primul loc este Qingdao, Shandong, China, cu un index al siguranței de 90. În top, dar mult mai în spate, sunt și orașele din România.

ADVERTISEMENT

Primul oraș românesc pe care îl găsim în top este Cluj-Napoca, pe locul 16. Aproape de el este un alt oraș din România. Timișoara este pe locul 20.

În ceea ce privește Capitala, aceasta este mult mai în spate față de orașele deja menționate.

București este pe locul 41 în topul siguranței, așa că indexul de aici este unul mic și siguranța locuitorilor sau turiștilor este mai mică. Orașul are un index al siguranței de 71.8 din 100.

ADVERTISEMENT

Care este cel mai sigur oraș din Europa. Ce alte orașe sunt foarte sigure

Cel mai sigur oraș din Europa este abia pe locul opt în topul realizat. Este vorba de Zurich, oraș din Elveția. Acesta are un index al siguranței de 81.7 din 100.

Pe primele locuri sunt doar orașe din Asia, mai precis pe primele cinci poziții. După orașul chinez Qingdao, mai sunt în top încă patru orașe asiatice.

ADVERTISEMENT

Pe doi este Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, cu un index al siguranței de 88.8. Pe locul al treilea este Doha, Qatar, cu un index al siguranței de 85.5, iar pe poziția a patra este Taipei, Taiwan.

Pe locul al cinci este orașul Sharjah, United Arab Emirates. Topul este completat de Quebec City, Canada, acesta fiind și primul oraș american din topul siguranței.

ADVERTISEMENT

Un alt oraș din România, după cele meționate deja, este Iași. Indexul său de siguranță este de 69.3 din 100.

Pe ultimele locuri în top sunt mai multe orașe din Africa de Sud: Johannesburg, Durban și Pretoria. Pe ultimul loc, 242 este Caracas, Venezuela.

ADVERTISEMENT