News

Care sunt obiectivele Guvernului Ciolacu: creșteri de pensii și un salariu mediu de 1.000 de euro. Prioritățile Executivului

Marcel Ciolacu a anunțat prioritățile Guvernului pe care îl va conduce în următorul an. Printre obiective se numără creșteri de pensii și un salariu mediu de 1.000 de euro.
14.06.2023 | 19:36
Care sunt obiectivele Guvernului Ciolacu cresteri de pensii si un salariu mediu de 1000 de euro Prioritatile Executivului
Principalele ținte anunțate de Marcel Ciolacu în mandatul său. Salariu mediu de 1.000 de euro. Sursa foto: Marcel Ciolacu/Facebook
ADVERTISEMENT

Desemnat pentru a ocupa poziția de prim-ministru al României, Marcel Ciolacu a anunțat, pe Facebook, principalele puncte ale programului de guvernare propus de PSD. Obiectivele social-democrațiilor sunt destul de ambițioase.

Principalele ținte anunțate de Marcel Ciolacu în mandatul său. Salariu mediu de 1.000 de euro

Miercuri, în ziua în care la Parlament au avut loc audierile celor 18 miniștri care vor alcătui viitorul Guvern PSD-PNL, premierul desemnat, Marcel Ciolacu, enumera, în online, principalele obiective pe care și le propune la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Încă de marți seara, când a ieșit public alături de echipa de miniștri ai PSD, Ciolacu a spus că se angajează, în programul de guvernare, că românii nu vor mai fi ”sclavii moderni” ai Europei. De asemenea, el a promis creșteri de salarii și pensii.

”Am venit în fața dumneavoastră să vă prezint astăzi nu doar un program de guvernare, ci, mai ales, viziunea pentru națiune propusă de noi pentru următorul an și jumătate. Greva din Educație, semnalele venite și din alte zone ale societății, reprezintă pentru mine un mesaj clar: românii ne cer o schimbare majoră și curajoasă de ritm și de viziune. De aceea, Educația trebuie să devină un pilon real de dezvoltare durabilă a societății românești!

ADVERTISEMENT

Pe scurt, această guvernare este despre reforme și economie. Este nevoie de un nou model economic și social. Nu mai putem aștepta ca stimularea producției și a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile pieței. Piața ne-a arătat că, în criză, nu produce eficiență, ci speculă. Nu este de ajuns doar să protejăm categoriilor vulnerabile, ci este nevoie de un program național de reducere a polarizării sociale”, a afirmat Ciolacu.

Premierul desemnat a promis că la finalul mandatului său, orice angajat trebuie să câștige minim 500 de euro net lunar, iar câștigul salarial mediu net trebuie să ajungă la 1.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cele 5 mari obiective al Guvernului Ciolacu

Pe lângă promisiunile interne, Marcel Ciolacu și-a mai impus un obiectiv îndrăzneț. Acesta speră ca, prim măsurile de reformă din Educație și Sănătate, să-i convingă pe românii din diaspora să revină acasă.

Știm exact ce avem de făcut și propunem un plan cu 5 mari obiective”, a anunțat premierul desemnat care a prezentat succint programul de guvernare. Cele 5 obiective sunt:

ADVERTISEMENT
  1. Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară
  2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare
  3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară
  4. Patriotism economic – dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare
  5. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.

Tot miercuri, Ciolacu a prezentat și principalele obiective de ordin social din programul de guvernare:

  • – vom reduce gradual impozitarea muncii.
  • – vom crește salariul minim pentru a reduce numărul salariaților cu normă întreagă aflați în sărăcie.
  • – așa cum am făcut de fiecare dată când ne-am aflat la guvernare, PENSIILE vor crește!
  •  – toți românii cu venituri mici și medii, salariați sau pensionari, vor fi în continuare sprijiniți de stat. Aceasta este VIZIUNEA PENTRU NAȚIUNE propusă astăzi românilor!, spune premierul desemnat.
ADVERTISEMENT