News

Socialiștii din Parlamentul European îl felicită pe Marcel Ciolacu după nominalizarea ca premier: ”Va conduce România în direcția bună”

Marcel Ciolacu, nominalizat de Klaus Iohannis pentru funcția de premier al României, a fost felicitat de socialiștii din Parlamentul European.
13.06.2023 | 19:45
Socialistii din Parlamentul European il felicita pe Marcel Ciolacu dupa nominalizarea ca premier Va conduce Romania in directia buna
Marcel Ciolacu, felicitat de socialiștii din Parlamentul European după nominalizarea ca premier al României. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost nominalizat, marți, de Klaus Iohannis, pentru funcția de premier al României. La scurt timp după evenimentul de la Cotroceni, viitorul șef al Executivului a primit mesaje de felicitare din Europa.

Marcel Ciolacu, felicitat de socialiștii din Parlamentul European după nominalizarea ca premier al României

Nu a fost nicio surpriză, în cursul acestei zile, la consultările dintre șeful statului și partidele parlamentare. La finalul lor, Klaus Iohannis a ieșit public și l-a anunțat pe Marcel Ciolacu ca persoana desemnată să alcătuiască viitorul Cabinet.

ADVERTISEMENT

Până să treacă prin Parlament și să depună jurământul de învestitură, liderul PSD a primit felicitări din partea familiei socialiștilor europeni. Marți după-amiază, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) l-a felicitat pe Marcel Ciolacu pentru numirea în funcția de premier al României.

”Salutăm desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României. El este liderul Partidului Social Democrat, membru deplin PES, și urmează să preia funcția de conducere a unei mari coaliții constituite pentru a asigura stabilitatea țării.

ADVERTISEMENT

Guvernul social-democrat se va concentra pe o Românie mai socială, mai dreaptă și mai prosperă și o viață mai bună pentru cetățenii săi. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu Marcel Ciolacu și cu PSD”, se arată în mesajul PES.


Viitorul premier al României a primit un mesaj similar și din partea liderei grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D). ”Îl felicit pe prietenul meu Marcel Ciolacu pentru desemnarea în funcția de prim ministru al României.

ADVERTISEMENT

Sunt convinsă că va conduce România în direcția bună și că va ajuta ca Europa să treacă cu bine provocările actuale. Contează pe sprijinul nostru. Mult succes!”, a scris, pe Twitter, Iratxe Maria Garcia Perez.

Marcel Ciolacu, după desemnarea ca premier al României: ”Îmi doresc ca guvernul condus de mine să fie despre economie și reformă”

Imediat după anunțul desemnării sale ca viitor șef de Cabinet, Marcel Ciolacu i-a mulțumit lui Nicolae Ciucă și a subliniat că noul guvern va fi învestit rapid de Parlamentul României. ”Îmi doresc ca guvernul condus de mine să fie despre economie și reformă”, a declarat Ciolacu. El a mai spus că speră să se ridice la înălțimea responsabilității funcției de premier.

ADVERTISEMENT

Dacă guvernul României condus de Nicolae Ciucă a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României, condus de mine, să fie despre economie şi reforme. În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un guvern votat şi pe urmă să venim la dumneavoastră (la Palatul Cotroceni, n.r.) pentru depunerea jurământului”, a mai adăugat premierul desemnat, într-o declarație susținută alături de Klaus Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele PSD a mai punctat că România are nevoie de reforme şi de Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. ”Locul României este în Uniunea Europeană şi în NATO. Indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcţie, drumul României este unul singur, şi cu o stabilitate politică, devine o certitudine”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT