Fotbal intern

Caricaturistul român intrat în Cartea Recordurilor: „Eu zic că Universitatea Craiova va fi campioană!” Exclusiv

25.11.2020 | 09:49
Caricaturistul roman intrat in Cartea Recordurilor Eu zic ca Universitatea Craiova va fi campioana Exclusiv
Caricaturistul român intrat în Cartea Recordurilor: „Eu zic că Universitatea Craiova va fi campioană” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Caricaturistul român intrat în Cartea Recordurilor a acceptat să vorbească pentru FANATIK și a declarat că Universitatea Craiova va fi campioană în acest sezon competițional, însă soarta titlului depinde de anumite circumstanțe. 

Gogu Neagoe a intrat de mai multe ori în Cartea Recordurilor, ultima dată în luna martie a acestui an, atunci când a realizat 246 de caricaturi în doar șase ore.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, oltenii au reușit doar un egal la Botoșani, în timp ce FCSB s-a impus cu 3-2 la Mediaș și a trecut din nou pe prima poziție, astfel că se anunță o luptă crâncenă pentru șefia campionatului.

Gogu Neagoe, caricaturistul român intrat în Cartea Recordurilor: „Eu zic că U Craiova va fi campioană în acest sezon!”

Născut la 4 octombrie 1976 în comuna Osica De Jos, județul Olt, Gogu Neagoe este cel mai apreciat caricaturist român. Studiile liceale le-a făcut la Craiova, la Liceul „Frații Buzești” și, de asemenea, a absolvit Institutul de Arte plastice „Nicolae Grigorescu” din București. A intrat în Cartea Recordurilor de trei ori.

ADVERTISEMENT

În 2004, Neagoe a intrat în Cartea Recordurilor prin faptul că a realizat 100 de portrete prin telefon. La trei ani distanță, caricaturistul a lucrat timp de patru ani și a creat o peliculă de film cinematografic de 36 de mm, cu o lungime de doi kilometri și cu o greutate de trei tone. A desenat 1.300.000 de caricaturi. Ultima „ispravă” a fost, așa cum am dezvăluit mai sus, în martie, cu faptul că a reușit 246 de caricaturi în șase ore.

Gogu Neagoe Cartea Recordurilor
Certificat de Cartea Recordurilor al lui Gogu Neagoe

FANATIK l-a contactat pe Gogu Neagoe, iar acesta a acceptat să vorbească și despre o altă pasiune a sa, fotbalul. Mai precis, „recordmanul” este mare fan al echipei fanion a Olteniei, regiunea în care s-a născut: „Țin de mic cu Universitatea Craiova, de pe vremea când tatăl meu mă ducea la meciurile marii echipe a Băniei, acea generație de aur.” 

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă „alb-albaștrii” au șanse la titlu în acest sezon, Gogu Neagoe a răspuns: „Depinde de antrenor și de jucători dacă se va realiza acest obiectiv, dar eu zic că Universitatea Craiova va fi campioană a României în acest an competițional.” 

Portret Robot Elvir Koljic
Portretul robot al lui Elvir Koljic realizat de artistul Gogu Neagoe

Din actuală echipă a Craiovei, caricaturistul și-a ales și favoriții: „Din echipa Științei îmi plac Elvir Koljic și Nicușor Bancu, dar îmi plăcea și fostul căpitan al Universității, Alexandru Mitriță.” 

ADVERTISEMENT
Nicușor Bancu portret
Caricatura lui Nicușor Bancu realizată de Gogu Neagoe

„Aș face caricaturi pentru toți fotbaliștii Craiovei dacă ar câștiga campionatul!” Ce mari sportivi mai au caricaturi de la Gogu Neagoe

Sezonul trecut, Bănia ar fi putut simți gustul unui titlu câștigat după 29 de ani de așteptare, dar oltenii s-au împiedicat chiar în meciul decisiv: „A fost un sezon în regulă, dar ar fi trebuit și mai mult,” consideră Gogu Neagoe. Acesta ar avea și o surpriză pentru jucătorii lui Corneliu Papură dacă ar răzbuna eșecul în acest sezon: „Aș face caricaturi pentru toți fotbaliștii Universității Craiova dacă ar câștiga campionatul, dar nu aș vrea ca oltenii să se supere pe mine.”

 

Mitriță caricatură
Alexandru Mitriță – caricatură

„Papură știe să vorbească cu jucătorii. Are și el caricaturi de la mine în întâlnirile pe care le-am avut. A fost și un fotbalist valoros,”a mai adăugat artistul pentru FANATIK.

De altfel, Gogu Neagoe a declarat că mai mulți sportivi de renume internațional au caricaturi din partea sa: „Simona Halep, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci sau Mike Tyson au lucrări de la mine.”

Caricatură Gheorghe Hagi
Caricatura lui Gică Hagi

Caricaturile lui Gogu Neagoe sunt expuse în muzee de artă din țări ca Australia, SUA, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia sau Grecia. Participă la nenumărate gale caritabile. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro pentru copii care au probleme și care sunt săraci. Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din anul 2006 și din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. Are în plan să lanseze un calendar cu caricaturi dedicate jucătorilor Universității Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Progresul Spartac – Universitatea Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 3,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT