Sporturi

Câţi bani a câștigat Mike Tyson din lupta cu Roy Jones Jr.! Milioanele care vor fi donate

29.11.2020 | 11:29
Cati bani a castigat Mike Tyson din lupta cu Roy Jones Jr Milioanele care vor fi donate
Câţi bani câştigă Mike Tyson din lupta cu Roy Jones Jr.! De şapte ori mai mult ca averea actuală
ADVERTISEMENT

Mike Tyson a revenit în ring după 15 ani, pe 29 noiembrie, când a luptat cu Roy Jones Jr.. Meciul a fost unul demonstrativ, însă sumele vehiculate pentru această luptă sunt uluitoare. FANATIK îţi prezintă câţi bani a câştigat pugilistul american.

Fanii boxului au avut ocazia să-l revadă în ring pe Mike Tyson, chiar dacă va fi vorba doar de un meci demonstrativ. Fostul campion mondial s-a duelat pe 29 noiembrie, de la ora 06:00 (ora României), cu Roy Jones Jr., iar interesul pentru această luptă a fost unul uriaş.

ADVERTISEMENT

Drepturile pentru televizarea luptei Mike Tyson – Roy Jones Jr. au fost achiziţionate de Triller, o platformă online video înfiinţată în 2015. Compania a plătit 50.000.000 de dolari pentru meciul anului în box. În România, lupta a fost transmisă de Pro TV.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 10:55 / Chiar dacă are mari probleme financiare, Mike Tyson a anunțat că va dona banii încasați în urma acestui meci. Este vorba desre 10 milioane de dolari. Ray Jones Jr. va face aceași lucru. „Puteam lupta și în mod profesionist, dar am preferat abordarea asta pentru a ajuta oamenii. Donăm banii, pentru că nu vrem să pierdem comunitatea din Brooklyn în fața drogurilor și a problemelor. Nu am revenit în ring să mă îmbogățesc, nu vreau bani, mă bucur doar că pot să boxez. Facem o grămadă cu ce avem la dispoziție”, a declarat Tyson după meci

ADVERTISEMENT

Câţi bani a câștigat Mike Tyson din lupta cu Roy Jones Jr.: sume fabuloase pentru cei doi pugilişti

Înainte ca lupta să aibă loc, Mike Tyson şi Roy Jones Jr. şi-au asigurat deja primii bani pentru lupta de duminică. Cei doi pugilişti vor primi câte 10.000.000 de dolari, indiferent de rezultatul final al luptei. Suma poate creşte în funcţie de contractele de sponsorizare semnate.

Contractul mai prevede că Mike Tyson şi Roy Jones Jr. vor primi 50% din banii obţinuţi pentru pay-per-view, ceea ce ar duce câştigurile, în cazul fiecăruia, la peste 20.000.000 de dolari. Astfel, “Iron Mike” ar putea să câştige de şapte ori mai mulţi bani decât averea pe care o deţine în prezent.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite ale Americii, costul pentru a vedea meciul în sistem pay-per-view a fost  de 49,99 dolari, iar presa de peste Ocean a susţinut că interesul a fost unul uriaş. Iniţial, lupta trebuia să aibă în loc în luna septembrie, dar a fost mutată în noiembrie pentru a mări profitul.

Ce avere are Mike Tyson. A declarat falimentul în 2003

De-a lungul carierei, Mike Tyson a câştigat aproape 430.000.000 de dolari, bani proveniţi din bursele pentru lupte şi contractele de sponsorizare. Cu toate acestea, pugilistul de 54 de ani şi-a făcut praf averea din cauza extravaganţelor şi a trebuit să declare falimentul în 2003.

ADVERTISEMENT

În acel moment, Mike Tyson avea datorii de peste 23.000.000 de dolari şi a avut o explicaţia pentru situaţia în care s-a aflat. “Nu credeam că voi ajunge la 40 de ani. Acei ani erau înfricoşători, nu-i aşa!?”, spunea Mike Tyson.

Averea lui Mike Tyson este estimată în prezent la 3.000.000 de dolari, iar lupta contra lui Roy Jones Jr. îi va rotunji contul bancar. O parte din bani va ajunge şi pentru scopuri caritabile, aşa cum a susţinut unul dintre reprezentanţii acestuia. “Suma exactă pentru donaţii va fi determinată după lupta cu Roy”.

Ce avere are Roy Jones Jr.. A avut şi el probleme financiare

Roy Jones Jr. s-a retras din box în 2018, după lupta cu Scott Sigmon, şi a câştigat peste 55.000.000 de dolari de-a lungul carierei. Dacă în ring a făcut performanţă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre afacerile pe care le-a avut.

Pugilistul de 51 de ani şi-a pierdut averea din cauza unor investiţii păguboase în imobiliare şi a declarat falimentul în 2014. În prezent, Roy Jones Jr. are o avere estimată la 5.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT