Sport

Carlos Alcaraz, anunț important înainte de finalul sezonului: “Am vești bune”

Carlos Alcaraz a făcut un anunț important înainte de finalul sezonului. Jucătorul spaniol va participa la două turnee de tenis.
27.10.2023 | 08:40
Carlos Alcaraz anunt important inainte de finalul sezonului Am vesti bune
Carlos Alcaraz a făcut un anunț important înainte de finalul sezonului. Jucătorul spaniol va participa la două turnee de tenis. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Din cauza unor accidentări, jucătorul spaniol a fost nevoit să se retragă de la turneul ATP 500 de săptămâna aceasta din Basel, Elveția. Însă, Carlos Alcaraz a făcut un anunț important înainte de finalul sezonului. Tenismenul se va recupera în timp util pentru a mai disputa două turnee.

Carlos Alcaraz, anunț important înainte de finalul sezonului

Înainte de finalul sezonului, Carlos Alcaraz a făcut un anunț important. Jucătorul iberc va participa la ATP Masters 1000, de la Paris-Becy. Turneul va avea loc în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie. Tenismenul de 20 de ani a mai susținut că va evolua și la Turneul Campionilor de la Torino.

ADVERTISEMENT

Competiția va avea loc în perioada 12-19 noiembrie și vor fi prezenți cei mai buni 8 jucători din acest sezon. Carlos Alcaraz are două titluri de Grand Slam, US Open 2022 și Wimbledon 2023, iar acum ocupă locul 2 ATP, în spatele lui Novak Djokovic. Spaniolul este urmat de rusul Daniil Medvedev.

“Am veşti bune, mă simt mai bine în fiecare zi, voi juca la Paris-Bercy şi voi fi la Torino pentru ATP Finals. Aştept cu nerăbdare să închei anul într-o notă bună”, a scris Carlos Alcaraz pe contul său de X (Twitter).

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a disputat ultimul meci pe 11 octombire în fața bulgarului Grigor Dimitrov, în semifinalele turneului ATP 1000, de la Shanghai. Atunci, ibericul s-a confruntat cu două accidentări, la spate și la picior. Ceea ce l-a făcut să renunțe la competiția din Elveția.

Boris Becker îi taie aripile lui Carlos Alcaraz

Fost lider mondial, Carlos Alcaraz este considerat ca fiind cel mai bun tenismen din noua generație. Totodată, foștii mari jucători sunt convinși că spaniolul va ajunge la peste 20 de turnee de Grand Slam câștigate în carieră.

ADVERTISEMENT

Boris Becker, devenit recent antrenorul lui Holger Rune, i-a trimis un avertisment lui Alcaraz. Antrenorul de tenis german este de părere că ibericul nu va putea egala recordurile lui Federer, Nadal sau Djokovic.

“Asta nu este corect. Trebuie să îl lăsați pe Carlos să fie Carlos. Trebuie să îi dăm timp să se dezvolte. Ca să nu-și piardă interesul pentru sport, pentru că mai avem nevoie de el câțiva ani. 

ADVERTISEMENT

Este iluzoriu să te gândești că Alcaraz ar putea ajunge dincolo de 20 de titluri de Grand Slam. Acest lucru nu s-a întâmplat înainte de era Big 3 și sunt convins că trei jucători nu vor mai câștiga niciodată peste 20 de titluri de Grand Slam în același timp”, a spus Boris Becker.

ADVERTISEMENT