Life

Carmen Chindriș de la Taraful Rutenilor, sacrificii pentru succes: ”Un pachet de pufuleți îmi ajungea două sau trei zile”

”Ziua în care tu m-ai sărutat” s-a auzit peste tot în lume, Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș stabilind recorduri în toate topurile muzicale.
20.02.2023 | 11:16
Carmen Chindris de la Taraful Rutenilor sacrificii pentru succes Un pachet de pufuleti imi ajungea doua sau trei zile
Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș, secretul încasărilor record. Sursa foto: instagram/ Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cu peste 40 milioane de vizualizări pe Youtube la hitul ”Ziua în care tu m-ai sărutat”, Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș au devenit una dintre cele mai căutate formații de pe piață de la ora actuală. Odată cu succesul ei s-au confruntat și cu invidia celor din jur, dar și cu încasările care au fost mult peste ceea ce au visat vreodată.

”Ziua în care tu m-ai sărutat”, piesa cu încasări record pentru Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș

În august 2020 Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș lansau piesa ”Ziua în care tu m-ai sărutat”, care, într-un timp foarte scurt a ajuns cea mai cerută la petreceri și nu numai. Remixuri, cover-uri și diverse interpretări au dus hitul pe cele mai înalte culmi atât în România, cât și peste mări și țări. Succesul i-a motivat și au continuat să se remarce și prin intermediul altor melodii precum ”Două perechi” sau ”Suc”.

ADVERTISEMENT

Într-un material realizat exclusiv pentru FANATIK, Carmen Chindriș, solista de la Taraful Rutenilor ne-a dezvăluit ce efect a avut asupra lor faima fulgerătoare, ce încasări au avut după milioanele vizualizări ale pieselor, și, de asemenea, descoperim care a fost cel mai greu moment în viața și în cariera artistei.

Conform spuselor concurentei de la iUmor care l-a înnebunit pe Mihai Bendeac, în copilărie, ”un pachet de pufuleți sau pufarine, îi ajungeau două sau trei zile”, dar, asta nu a împiedicat-o să spere că va ajunge omul de astăzi.

ADVERTISEMENT

”Nu trăim cu impresia că am rezolvat misterul succesului”

– Anul 2022 a trecut, cu bune, cu rele. Ce ai vrea să îți rezerve noul an?

Sinceră să fiu, nici n-am simțit că a trecut 2022. De Crăciun, am fost pe scenă, în noaptea dintre ani la fel, așa că nu am avut timp să-mi propun ceva anume sau ceva diferit. Îmi propun să fiu pregătită pentru orice îmi rezervă viața… sau anul.

– La ce să se aștepte fanii Tarafului Rutenilor și Carmen Chindriș în 2023?

Fanii noștri s-au învățat deja să fie luați prin surprindere, pentru că noi lucrăm instinctiv. Se pot aștepta oricând, la orice! Dacă astăzi simțim să lansăm un proiect, pentru că ne place nouă mult, nu durează câteva zile până îl și prezentăm publicului.

ADVERTISEMENT

– Ați avut piese care au devenit hituri. Ce vă mai puteți dori din punct de vedere profesional?

Noi știm că arta nu are limite! Nu trăim cu impresia că am rezolvat misterul succesului și nici nu ne lăudăm unii pe alții. Ne dorim sănătate și să ne țină Dumnezeu împreună, pentru că avem echipa cea mai faină!

Faima, cel mai mare dușman al lui Carmen Chindriș?

– V-a luat faima pe nepregătite și ați simțit că nu o mai puteți controla?

Din 2016, de când Livius Lauruc a înființat ”Taraful Rutenilor”, am muncit întruna pentru performanță, dar niciodată nu ne-am schimbat strategiile, mentalitatea, inima sau comportamentul, drept urmare nici controlul nu l-am pierdut niciodată.

ADVERTISEMENT

– Ce au spus apropiații când au văzut că faceții milioane de vizualizări și sunteți tot mai des la tv?

Eu am familie mare. Am surori și nepoți care nu au ajuns încă la un concert de-al nostru. Apropo de planuri pentru 2023, cred că plănuiesc să-mi adun familia la un concert, chit că asta ar însemna să umplem o sală întreagă!

Cum a reacționat când piesa ”Ziua în care tu m-ai sărutat” le-a fost ”furată”?

– Financiar, a meritat să munciți pentru aceste piese sau a contat mai mult validarea oamenilor care v-au apreciat piesele?

Chiar dacă sună a clișeu, cel mai mult pentru noi a contat dintotdeauna pasiunea, bucuria de a oferi tot ce avem și să putem transmite, prin talentul nostru, fără a pune pe primul loc banii. Satisfacția de a prezenta chiar și unui apropiat un produs creat și gândit de tine și care aduce bucurie, nu se poate cumpăra!

– Cum a fost viața voastră după hitul ”Ziua in care tu m-ai sărutat”?

Ne-am făcut bagajul și am început să colindăm. Ne-am obișnuit destul de repede cu cele mai mari scene din țară, încât ne simțim ca și acasă oriunde mergem.

– Au fost conflicte cu oamenii care v-au luat piesa și nu v-au dat drepturi de autor?

Ce artist nu-și dorește ca piesa lui să fie cântată și auzită de cât mai mulți oameni? Noi ne bucurăm de fiecare interpretare ale pieselor noastre, din partea colegilor noștri și susținem maxim ideea de ”cover”.

Momentul din carieră care a marcat-o pe solista trupei Taraful Rutenilor

– Care a fost cel mai greu moment din cariera?

Doar oboseala ar putea să fie la un moment dat ”grea”, dar deocamdată nu-i deloc timpul să ne plângem, pentru că suntem toți tineri și în putere!

– Viața omului este și cu bune, dar și cu nenumărate încercări. Care a fost momentul de cumpănă care v-a marcat viața?

Fiecare loc în care mergem este diferit, fiecare persoană pe care o cunoaștem, fiecare scenă are o energie aparte. Nu avem ceva anume care să ne fi marcat. Ne marchează fiecare zi în bine!

– Cum este să faceți drumuri prin țară? Cum este publicul din Maramureș, diferit sau la fel, față de cel din Capitală?

Sighet-București mi se pare deja parte din rutină. Să știți că cel mai lung drum posibil în țară este Sighet-Mangalia, v-o spun niște cunoscători.

Carmen Chindriș omul din spatele imaginii de vedetă

– Care sunt pasiunile lui Carmen Chindriș?

Cos, creez, gătesc, alerg, fac sport… dar tot ce fac mă duce cu gândul la cea mai mare pasiune a mea, muzica. Și nu doar muzica, arta în general. Apreciez foarte mult și arta de a fi om!

– Cum este Carmen Chindriș, omul din spatele scenei?

Omul din spatele scenei este interesant cred, dar asta se datorează faptului că artiștii în general sunt imprevizibili. Îmi fac timp și pentru mine, orice ar fi. Oricât de aglomerată ar fi agenda, între concerte sau pe drum în mașină, îmi găsesc oricând și oriunde puțin timp și pentru mine.

– Carmen Chindris cum s-ar putea caracteriza în câteva cuvinte?

Dacă întrebarea este strict pentru mine, eu mă simt reală. Atât.

”Un pachet de pufuleți sau pufarine, îmi ajungeau două sau trei zile”

– Când rememorezi anii copilăriei îți trece prin minte și gândul lipsurilor?

Am avut o copilărie fericită și sănătoasă. Într-adevăr primeam bani de buzunar foarte rar și atunci câte 10 mii (1 leu, n. red.). Când îmi cumpăram un pachet de pufuleți sau pufarine, îmi ajungeau două sau trei zile.

– Cum este Carmen – fiica? În ce relație ești cu părinții, frații, surorile?

Fiind mezina familiei, am avut parte numai de răsfăț, chiar dacă de multe ori mi se întâmplă să dau eu sfaturile cele mai bune tuturor celor din jur.

”Doamne ferește să nu mai pot să cânt!”

– Consideri că ai pus cariera pe primul lor și ai lăsat pe planul doi familia?

Familia mea este foarte înțelegătoare. Ei sunt cei mai buni prieteni ai mei și mă susțin încă de când am fost mică.

– Ai fost dezamăgită de prieteni? Ai simțit că faima a venit și cu oameni falși în jurul tău?

Am aceiași prieteni încă din liceu. Numărați pe degete. Nu am nici mai mulți nici mai puțini.

– Dacă mâine nu ai mai putea cânta, pe ce ai pune mâna ca să te poți întreține?

Doamne ferește să nu mai pot să cânt! Să nu facem acest exercițiu de imaginație!

ADVERTISEMENT
Tags: