News

Carrefour retrage de la vânzare aceste produse: “Depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide”

Într-un comunicat emis de Carrefour, oamenii sunt avertizați să nu consume sub nicio formă produsul retras de la comercializare
25.02.2023 | 19:06
Carrefour retrage de la vanzare aceste produse Depasire a valorilor admise de reziduuri de pesticide
Fructe importate din Turcia, retrase de la comercializare. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lanțul de magazine Carrefour a transmis sâmbătă un comunicat de presă privind retragerea de la comercializare a unui produs din Turcia, fiind constatată depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide.

Produs din Turcia, retras din magazinele Carrefour

Rețeaua de magazine Carrefour a anunțat retragerea de la comercializare a unui lot de lămâi, distribuit de furnizorul Andros Stil SRL, clienții care au cumpărat aceste produse putând aduce în magazine fructele cumpărate până la data de 17 martie.

ADVERTISEMENT

”Vă informăm că în urma prelevării unor probe, s-a depistat o depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă.

Potrivit sursei citate, este vorba de lămâi distribuite de către furnizorul ANDROS STIL SRL şi de LOT: 75416, cu mențiunea că cei care au cumpărat aceste produse să nu le consume.

ADVERTISEMENT

„Se dispune retragerea de la comercializare şi readucerea în magazine ale produselor în perioada 24.02.2023-17.03.2023. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienţilor să NU CONSUME ACEST PRODUS”, se mai arată în comunicatul citat.

Aceeași situația a fost și în cazul lanțului de supermarketuri Profi, care a anunțat sâmbătă, 25 februarie, retragerea de la comercializare a lămâilor vândute la plasa, importate de către același distribuitor.

ADVERTISEMENT

„Furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat „retragerea de la comercializare a produselor Lămâi – origine Turcia, lot 75416 si Lămâi plasă – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide. Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ANSVSA.

Problema pesticidelor în produsele din Turcia

Aceasta nu este prima dată când legume sau fructe importate din Turcia sunt retrase de la comercializare în țara noastră. La finalul anului trecut, în data de 21 decembrie, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a unui lot de grapefruit roşu, provenit din Turcia, din cauza depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos Metil).

ADVERTISEMENT

Atunci au fost vizate magazinele Carrefour, Microfruits, Metro și Anabella. „Ca urmare a depasirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (chlorpyrifos-methyl) SC MICROFRUITS SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a articolului mentionat mai jos. Motivul rechemarii: depaşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Denumire produs GRAPEFRUIT ROSU, origine Turcia, Lot 138”, se arata în informarea ANSVSA.

ADVERTISEMENT
Tags: