Life

Casă de vânzare cu 5.000 de euro. Localitatea din țară unde se află

Localitatea din țară unde o casă costă 5.000 de euro. Ce spune proprietarul imobilului al cărui preț i-a uimit pe mulți.
16.01.2023 | 11:43
Casa de vanzare cu 5000 de euro Localitatea din tara unde se afla
Cum justifică proprietarul prețul locuinței. Sursa foto: OLX
ADVERTISEMENT

Într-o localitate din țară, o casă are un preț convenabil pentru multe persoane. Este mult sub ceea ce se găsește, în general, pe piața de imobiliare, 5000 de euro.

Localitatea din țară unde o casă costă 5.000 de euro. Cât de mare este terenul

Proprietarul a postat anunțul pe un site specializat și a subliniat că locuința, compusă din patru camere, este una bătrânească, dar dotată cu cele necesare unui trai decent.

ADVERTISEMENT

Mai exact, casa se află în comuna Topolog, județul Tulcea și a fost construită pe un teren cu o suprafață de 2000 de mp.

”Vand casa batraneasca in sat Magurele, comuna Topolog, judetul Tulcea. Casa este racordata la reteaua electrica si apa potabila. Suprafata 2000 mp. Casa are 4 camere+anexe”, a notat vânzătorul în dreptul anunțului, postat pe platforma comercială OLX.

ADVERTISEMENT

Unde se mai găsesc case ieftine în România. Unele costă chiar și 1000 de euro

Nu doar în județul Tulcea se găsesc astfel de case ieftine, ci și în zona Bucovinei. Aici, prețul poate ajunge chiar și la 1000 de euro.

Cei care le vând sunt moștenitori ai unor case vechi de mai bine de 100 de ani, care au aparținut bunicilor, și nu își mai doresc să le restaureze. Totuși, cei interesați de un imobil rustic trebuie să știe că renovarea îi poate ajunge mai mult, până la 15.000 de euro.

ADVERTISEMENT

”M-am gândit că patrimoniul nostru cultural nu se poate pierde odată cu căsuțele astea, pentru că fiecare dintre ele vorbește despre meșteșugul zonei.

Vedem lucrări manuale în fier și lemn executate cu măiestrie”, potrivit lui Iosif Cârstea, un meșter din zona Bucovinei, transmit stirileprotv.ro

ADVERTISEMENT

Satul din România unde o casă costă…2000 de lei

Deși pare imposibil, pe harta României există un sat unde o locuință poate fi achiziționată cu doar 2000 de lei. Este vorba despre Gherdeal, situat în județul Sibiu.

Cândva, în satul Gherdeal era mulți sași, dar cu timpul aceștia fie au murit, fie au plecat peste hotare, fie s-au mutat în alte părți și și-au abandonat locul natal.

Mulți dintre cei care și-au cumpărat o casă în Gherdeal au fost fascinați de peisajul de aici, care pare unul desprins din basme.

Dincolo de aceste aspecte rare, piața imobiliară se scumpește tot mai mult. În 2022, prețurile locuințelor s-au majorat cu 6%. Acest procent se găsește în special în marile orașe, de exemplu: București, Cluj, Brașov, Iași, Sibiu sau Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: