Life

Casa din România veche de 130 de ani care se vinde cu 3.000 de euro. Prețul mic i-a șocat pe mulți: “Cred că este o glumă”

Casa din România care se vinde cu 3.000 de euro și este veche de 130 de ani. Mulți au fost șocați de prețul mic al locuinței.
30.01.2024 | 08:18
Casa din Romania veche de 130 de ani care se vinde cu 3000 de euro Pretul mic ia socat pe multi Cred ca este o gluma
O casă din România, veche de 130 de ani, se vinde cu 3.000 de euro. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Casa din România, veche de 130 de ani, care se vinde la prețul de numai 3.000 de euro. Utilizatorii au fost surprinși de prețul mic, dar au criticat anumite aspecte.

Casa din România veche de 130 de ani care se vinde cu 3.000 de euro

Un anunț postat pe un grup de Facebook a stârnit discuții aprinse printre utilizatori. O femeie a anunțat că vinde o locuință de la țară, veche de 130 de ani, care este într-o stare bună.

ADVERTISEMENT

În anunț, aceasta a specificat că locuința nu se vinde și cu teren. Ceea ce i-a uimit pe mulți a fost prețul casei. Locuința de vinde la prețul de 3.000 de euro.

“Am o casă bătrânească de 130 de ani. Este foarte bine îngrijită, nu plouă în ea și vreau să o vând. Menționez că vând doar casa, nu și terenul, la prețul de 3.000 de euro”, se arată într-un anunț postat pe grupul de Facebook Vreau la țară.

ADVERTISEMENT

Casa este situată în comuna Mogoș, județul Alba, după cum se mai arată în anunțul postat. Proprietarul nu a avut reacții prea bune din partea internauților, care s-au mirat de prețul locuinței.

În plus, cei care vor să achiziționeze o casă la țară au fost revoltați să afle că în anunț este vorba strict despre locuință și nu și despre teren. Nici măcar terenul de sub casă nu a fost inclus în anunț.

ADVERTISEMENT

Astfel, mulți au reacționat la postarea proprietarului și i-au adus critici. Aceștia sunt de părere că vrea doar să scape de locuință, motiv pentru care o vinde la acest preț.

“Vrea să facă curățenie pe banii clientului, că oricum nu se alege nimic de ea după ce o desface”, Cu alte cuvinte, anunțul trebuia să sune așa: am un teren pe care mai am ceva ce mă incomodează, vă rog să mă scăpați de gunoi și să plătiți 3.000 euro.”

ADVERTISEMENT

“Păi ce să faci cu o casa fără teren, cine vrea să o cumpere și cum face ca să o renoveze sau să o construiască? Cum iese, cum intră, cred că este o glumă!”, au scris utilizatorii în secțiunea de comentarii.

“Sigur are părți putrede ascunse”

Alte persoane au ținut să precizeze că locuința are acoperișul din azbest, care este un material cancerigen. De altfel, distrugerea acestui material l-ar putea costa destul de mult pe cel care cumpără casa.

“Acest produs trebuia înlocuit cu tablă, țiglă sau mai știu eu ce tipuri de învelitori”, “Numai distrugerea azbestului costă mai mult de 3.000 euro”, au precizat alții.

Cu toate că prețul locuinței este unul mic, cheltuielile pentru cel care o cumpără ar putea fi mult mai mari. Atunci când se începe renovarea locuinței, costurile sunt cu mult peste cele de achiziție.

“La 130 de ani sigur are părți putrede ascunse. Când te apuci să o desfaci, cade. Și eu am vrut să cumpăr o casă care era foarte bună.

Mă costa doar 2.000 de euro casa, dar pentru demontare, transport și montaj trebuia să mai scot din buzunar încă 12.000 de euro. Mi-a trecut repede dorința de a o avea”, a mai scris cineva.

Alți utilizatori i-au scris proprietarului că ar reuși să vândă locuința mult mai repede dacă ar aloca un teren, chiar și pe cel de la intrarea în locuință. De asemenea, unii i-au sugerat să trimită casa șa Muzeul Satului.

ADVERTISEMENT